Вълнуващи бяха 31 май и 1 юни за първокласниците от

...
Вълнуващи бяха 31 май и 1 юни за първокласниците от
Коментари Харесай

Вълнуващи бяха 31 май и 1 юни за първокласниците в Оряхово

Вълнуващи бяха 31 май и 1 юни за първокласниците от НУ " Св.св. Кирил и Методий " в град Оряхово. Те отпразнуваха най-важния си ден – Празника на буквите. Този празник не може да бъде открит в календара. Той идва всяка пролет с песента на птиците и първите пролетни цветя.

" Подготовката за него стартира още от първия образователен ден, когато с боязън отвориха букварчето и от първата му страничка схванаха, че ги чака едно забавно и вълшебно премеждие в света на българската писменост ", описаха разчувстваните класни ръководители Юлия Кимонова и Катя Игнатова. Първокласниците и от 1 " А " и от 1 " Б " клас, с възторг демонстрираха своите познания и умения, пяха и рецитираха български стихове.

В празнично украсена класна стая, с грейнали лица, първокласниците приветстваха своите посетители – Асен Бошнаков, шеф на Дирекция " Административно обслужване, просвета, спорт, туризъм " към община Оряхово, " Габриела Велкова – гл.спец " Култура, спорт,туризъм " към Община Оряхово, директорката Силвия Маринова, учителите и разчувствани родители.

Директорът на учебното заведение Силвия Маринова поздрави дребните първолаци с техния празник. Пожела им да са все по този начин усмихнати, ученолюбиви и с безстрашие да вървят по пътя на знанието и да помнят, че буквите носят светлина! Всеки първокласник получи Удостоверение за просветеност от шефа на учебното заведение и книга от родителите, която всеки даде обещание да прочете през лятото.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР