Вълнуващ концерт с песни на Джакомо Пучини ще събере почитателите

...
Вълнуващ концерт с песни на Джакомо Пучини ще събере почитателите
Коментари Харесай

Ивайло Михайлов представя песни на Пучини

Вълнуващ концерт с песни на Джакомо Пучини ще събере феновете на композитора на 26 юни от 19 часа Операта на Стара Загора. Те ще се насладят на изкуството на потвърдения креативен тандем – тенорът Ивайло Михайлов и пианистката Деница Петрова. Песните на Пучини стават публично притежание едвам през 1987 гоидина, когато един от най-големите откриватели на творчеството на Пучини – Майкъл Кей, ги разгласява. Водещ на концерта е Ивана Папазова, която не за първи път се среща от близко с оперното изкуство. Актрисата получи премия за своя моноспектакъл „ Глас “ от Елена Алексиева, който споделя за двойничката и неосъществена дубльорка на оперната прима Мария Калас – Виктория Глас.

Песните на Пучини са композирани през най-плодотворните години на гения. Много от тях са написани инцидентно, по избран мотив или по гледище на близки и другари, по поръчка на образователни заведения... Други - като романси, предопределени за приеми, оповестени в периодически музикални издания.

Пучини употребява тези песни като претекстове и в своите опери. Например фамозната песен на Де Грийо от „ Манон Леско “ е построена върху Mentia l’Avviso – речитатив и песен. Основата на квартета от трето деяние на „ Бохеми ” е песента “Sole e amore ” / ”Слънце и обич ”/,  написана от Пучини осем години по-рано. В „ Тоска ” и „ Мадам Бътерфлай ” се чува ехтене от към този момент родени от перото на Пучини мелодии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР