Вълнението около пускането на новите модели смартфони на Apple отвлече

...
Вълнението около пускането на новите модели смартфони на Apple отвлече
Коментари Харесай

Нов таен бутон за ябълковите смартфони

Вълнението към стартирането на новите модели смарт телефони на Apple отвлече вниманието от изключителната иновация в iOS14, която съгласно специалисти размива границата сред хардуер и програмен продукт.

Въвеждането на новата функционалност Back Tap трансформира целия тил на iPhone в един огромен бутон. Отсега нататък гърбът на iPhone, работещ с iOS14, се трансформира в великански бутон, сензитивен на досег, който ви разрешава с двойно или тройно натискане да задействате избрани функционалности на вашия смарт телефон.

Функцията Back Tap се задейства в менюто за настройки на Apple Accessibility (Settings → Accessibility → Touch → Back Tap). Основната цел на Back Tap е да разшири опциите на потребителя при работа с устройството.

Сред вариантите, които са налични посредством тракване върху задния панел, когато е задействана функционалността Back Tap, могат да се разграничат: превключване сред приложения, достъп до менюто за вести и контролния център, функционалността за приплъзване на интернет страниците, извикване на Siri и снимане на екрана.

Използването на Back Tap също ще разреши достъп до менюто за бързи команди, което доста ще опрости потребителското преживяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР