Вълна от съпричастност към иранеца Мехран Давари, който от 13

...
Вълна от съпричастност към иранеца Мехран Давари, който от 13
Коментари Харесай

Мехран Давари: Ако ме депортират в Иран, на летището ще ме чака религиозна полиция

Вълна от съпричастност към иранеца Мехран Давари, който от 13 години се бори за протекция у нас. Той беше арестуван предходната седмица и отведен в бежанския лагер в „ Бусманци ”. В петицията с искане Мехран да бъде освободен единствено за три дни са се подписали близо 4 хиляди души.

От " Нова телевизия " разговаряха с Мехран по телефона от „ Бусманци “. Чужденецът описа каква ще е ориста му още със стъпването на иранска територия, в случай че го депортират.

„ На летището има едни организации, които се споделят Пасдаран и са под знамето на водача на Иран. Това е като войска, религиозна полиция все едно “, изяснява той.

Пасдаран е редуциране на Ислямския революционен гвардейски корпус. Основната му цел е да пази системата от врагове.

„ Възможността да не ми създадат нищо е нулева. Аз съм като зашит сред двете страни – България и Иран. Нито тук желаят ме одобряват, а там желаят или да ме вкарат в пандиза, или да ме екзекутират “, оплака се иранецът.

„ Основната причина са митингите през 2010 година Тамошните служби му подвигат мерника “, изяснява Димитър Бозов, който е другар на Мехран. Тогава иранецът въстава против режима. При един от арестите си попада в пандиза за това, че оказал помощ на беззащитни дами, блъскани от полицията. Плаща скъпо за това.

Димитър е очевидец по едно от делата на иранеца, откакто Мехран сменя религията си и приема името Стефан. „ Факт е, че има хора, които го заплашват в интернет за това, че си е сменил името ”, сподели той. Според приятелите и юриста на Мехран той е въплъщение на думата „ интеграция “. Те питат за какво България го задържа 13 години по-късно и отхвърля молбите му за протекция. Споделят и че той само мечтае да твори и още веднъж да стъпи на сцената като музикант.

Мехран участва в две групи - BULL$HIT и " Нови окови ". 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР