Вълна от критики заля италианския милиардер Силвио Берлускони, лидер на

...
Вълна от критики заля италианския милиардер Силвио Берлускони, лидер на
Коментари Харесай

Критики заляха Берлускони след думите му срещу Зеленски

Вълна от рецензии заля италианския милиардер Силвио Берлускони, водач на партия " Форца Италия ", която е част от ръководеща коалиция в Италия. В първия ден на изборите за регионален шеф и регионална администрация на Ломбардия Берлускони гласоподава, а след това направи изказвания за войната в Украйна и по-специално против украинския президент Володимир Зеленски, оповестяват АНСА и " Скай Ти Джи 24 ".
Прочетете още
" Достатъчно беше той (Зеленски) да престане да нападна двете самостоятелни републики в Донбас и това нямаше да се случи ", съобщи Берлускони, имайки поради, че Зеленски носи отговорност за съветската инвазия в Украйна.

" Следователно правя оценка доста, доста отрицателно държанието на този господин ", добави той. " Ако бях министър-председател, в никакъв случай нямаше да отида и да приказвам със Зеленски, тъй като сме очевидци на опустошаването на неговата страна и на изтребването на нейните военни и нейните жители ", акцентира Берлускони. Той сподели това по отношение на оповестеното от министър-председателката Джорджа Мелони желание да отиде в Киев преди годишнината от съветската инвазия в Украйна, както и със срещата й със Зеленски по време на Европейския съвет предишния четвъртък в Брюксел, отбелязва медиите.

Веднага от италианския министерски съвет (Палацо Киджи) разгласиха изказване, в което се акцентира, че поддръжката за Украйна от страна на италианското държавно управление е солидна и безапелационна, както ясно е декларирано в неговата управленческа стратегия и както бе доказано и по време на всички парламентарни гласувания на болшинството, което поддържа изпълнителната власт.

Но рецензиите в изявлението на Берлускони не се ограничиха единствено до Зеленски. Той разкритикува и метода към Украйна на Белия дом, допълват италианските медии.

" За да се реализира мир, Вие, господин президент на Съединени американски щати, би трябвало да кажете на Зеленски: " На твое разположение след края на войната е един " проект Маршал " за възобновяване на Украйна ", съобщи още Берлускони и добави, че Съединени американски щати би трябвало да слагат и условия към Зеленски по този " проект Маршал ".

Те би трябвало да му кажат: " Още на следващия ден разпореждаш преустановяване на огъня, тъй като в противоположен случай от на следващия ден няма да ви даваме повече долари и повече оръжия ".

Всичко това породи бурна реакция от страна на другите политически сили в Италия. Карло Календа, водач на центристкия " Трети полюс ", дефинира изявлението на Берлускони като " путинистки бълнувания ", които са в цялостен контрастност с позицията на Европейски Съюз и с държавното управление на Италия, в което министър на външните работи Антонио Таяни е представителят на партията на Берлускони.

Мария Стела Джелмини, която в миналото беше доближена на Берлускони, само че предходната година демонстративно напусна " Форца Италия " и влезе в партията на Календа, съобщи, че не може да повярва на приказките на Берлускони, който е показал Зеленски като агресор. " Питам се докога ще продължава мълчанието на Европейската национална партия по отношение на това, което към този момент не може да бъде дефинирано като двусмислено държание на " Форца Италия ", а като ясна поддръжка за Путин и за неговата инвазия в една суверенна страна ", сподели Джелмини.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР