Валията на Истанбул Давут Гюл предупреди, че властите няма да

...
Валията на Истанбул Давут Гюл предупреди, че властите няма да
Коментари Харесай

Властите в Истанбул забраниха провеждането на гей парад

Валията на Истанбул Давут Гюл предизвести, че управляващите няма да позволен гей церемониал, който ЛГБТ общността разгласи, че ще организира в края на седмицата, на 18 юни, в мегаполиса.

" По никакъв метод няма да бъдат позволени действия, заплашващи фамилната ни институция, която съставлява гаранция за съществуването на нацията и на страната. Групи, които имат намерение да показват такива действия, уверено ще бъдат възпрепятствани ", уточни губернаторът на Истанбул в Туитър, съобщи Българска телеграфна агенция.

Турските управляващи са изрично срещу към всевъзможни прояви на локалните ЛГБТ групи, които обичайно се организират през месец юни, така наречен Месец на гордостта.

В предходни години всеки опит за осъществяване на гей церемониал се възпрепятстваше с груба мощ от полицията, със конфликти, ранени и доста арести.

По данни на турските медии предходната година по време на проява единствено в град Измир са били задържани близо 400 участници. 

Твърди се също, че напоследък има нарастване в провеждането на улични прояви с присъединяване на ЛГБТ и други групи.

Преди няколко дни локални общности на ЛГБТ приканиха в обществените медии симпатизантите си всеобщо да се включат в гей парада, който възнамеряват да проведат в неделя, 18 юни, в символ на взаимност със сродните общности по света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР