Валери Тодоров и Йордан Божилов в Тази сутрин по bTV

...
Валери Тодоров и Йордан Божилов в Тази сутрин по bTV
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Целта на войната е завладяване на Украйна и установяване на режим. Също и Молдова – има войски в една нейна отцепническа област

Валери Тодоров и Йордан Божилов в " Тази заран " по bTV

Според Валери Тодоров се разминават цифрите Руските малките екрани не дават действителна информация. Поразени са военни бази, очевидно това е доста добре готова и премислена интервенция. Засега очевидно боеве със сухопътни сили се водят по границите. Голяма е опцията Харков да падне, съгласно него. От една страна има мощна анархия, само че от друга национализъм. Самите украинци са сюрпризирани и не са очаквали това да се случи. Много сложен миг и доста тежко. Има разцепление на отзиви вътре в Русия и вътре в Украйна. Има замразени спорове: Южна Осетия, Горни Карабах, до момента тези точки са дестабилизиращи за Русия, само че могат да се употребяват и против Запада.

Йордан Божилов: " Такова скупчване на сили се приготвя дълго време. Аз до последно не имах вяра, че такава високомащабна война ще се случи. Това е война, нейната цел е завземане на Украйна и определяне на режим. Също и Молдова – има войски в една нейна отцепническа област. Там също има население с български етнически генезис. Трябва да се изискат гаранции, че популацията там няма да бъде наранено.

Не са безредни удари съгласно мен, доста са ориентирани към военна инфраструктура, да не се разреши да действа въздушните сили. Очаквам всеобщо нахлуване на съветски войски и зависи до каква степен армията на Украйна е подготвена. Може да чакаме доста кървава война. Ще се употребяват всички средства да се отдалечи Запада, да се възобновят спорове на Балканите, разнообразни рецесии, деликатно би трябвало да се поготвим. Това е война и се води със всички средства ".

В предаването се включи българин от Киев: " Имаме несъответстваща реакция на българското посолство в Киев. Трябваше да има рейсове за евакуация през днешния ден. Говорих с консулта, няма информация по кое време ще стане това и търсим различен метод да напуснем страната. Почти сме разкрили информация и за работещите гранични пунктове и такава не получихме. Ще тръгнем в западна посока към полска или румънска граница ", съобщи той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР