Валери Домовчийски безспорно е един от любимците на феновете на

...
Валери Домовчийски безспорно е един от любимците на феновете на
Коментари Харесай

Валери Домовчийски пред ТОПСПОРТ: Скоро Левски ще се върне на върха, но Верея идва, за да победи

Валери Домовчийски несъмнено е един от любимците на почитателите на Левски. Нападателят остави своята диря на " Герена " по време на пробива на " сините " в Шампионската лига и Лига Европа.

В момента голаджията пази цветовете на Верея. Старозагорският клуб сега е раздиран от финансови проблеми, само че това не пречи на играчите да се показват превъзходно и да има действителни шансове за присъединяване в Топ 6.

" Лъвовете " гостуват в събота на стадион " Георги Аспарухов ", а по този мотив ТОПСПОРТ се свърза с Домовчийски. Нападателят, който има 4 гола в 16 мача от началото на сезона, приказва за обстановката при заралии, бъдещето си и протичащото се в някогашния му клуб Левски.

Какво е ситуацията сега във Верея? Има ли развиване през последните дни към финансовите проблеми?

- Не, няма никакво развиване . Положението е същото. Все още не сме получили нищо.

Появиха се информации, че има възможност да бойкотирате мача с Левски. Имате ли или ималили сте сходни планове?

- Глупости ! Да бойкотираме.... кой го твърди това не знам. Появяват се разнообразни информации. Днес отпътуваме на лагер и на следващия ден излизаме за победа.

 Верея може да бойкотира срещата си с Левски
Верея може и да не играе мача си против Левски!

Финансовото състояние в клуба е сериозно

Знаем, че всеки се стреми и се труди, с цел да изкарва пари.... Как успявате да се мотивирате в тима?

- Трудно е. Надяваме се да се оправят нещата. Даваме всичко от себе си във всеки мач . В последна сметка играем и за себе си. Трябва да се представяме добре. Отборът да върви добре и чакаме нещата да се оправят.

От управлението на клуба приказват ли с вас? Имате ли някаква уверения, че ще си получите дължимото?

- От управлението сякаш дават обещание, че нещата ще се подобрят. До момента обаче нищо не се е случило.

 Снимка 325465
Източник:

Каква е ролята на Илиан Илиев в този сложен миг за вас?

- Като всеки треньор желае от нас да даваме максимума. Самият той знае какво е ситуацията. Въпреки това виждате, че се представяме на доста положително равнище.

Чисто спортно-технически какво промени Илиан Илиев след идването си?

- Той желае от нас да играем футбол . Иска да се надиграваме с съперниците, да вкарваме голове. Най-важното е да се забавляваме на терена.

Победихте Левски при започване на сезона, а в края на предишния бяхте доста покрай сензация на " Герена ". Способен ли е Верея още веднъж да се оправи със " сините "?

- Отиваме да победим . Ще се опитаме да играем футбол и в случай че може да вземем нещо - точка или три. Няма да е елементарно, само че не е невероятно.

 Снимка 324653
Източник:

Имаш ли опасения по отношение на съдийството в мача?

- Надяваме се да не се позволяват неточности . Видяхте, че и предните мачове имаше неточности в наш ущърб. Надявам се, че ще са на равнище съдиите, както и би трябвало да е.

Защитата на Левски е една от най-хубавите в шампионата, а ти се намираш в отлична форма. Виждаш ли някъде пробойни в " синята " защита?

- Трудно е да се каже. Вижда се, че играят добре. Надявам се ние като тим да намерим пробойни и да се възползваме от тях.

Илиан Илиев желае от нас да играем футбол. Вярвам, че нещата в Левски ще се оправят.

По-специален ли ще е за теб този мач? Известно е на всички предишното ти на " Герена ".

- Доста мачове към този момент играх против Левски. Винаги е хубаво, когато се върнеш на " Герена " . Бил съм там много години. Имам познати и другари. За мен е наслаждение още веднъж да играя на този стадион.

Появиха се информации, че може да си тръгнеш от Верея? Имаш ли сходни планове?

- Договорът ми е до лятото. Всичко е допустимо. Първо би трябвало да се уредят нещата. Трябва да забележим дали ще има тим или не. Оттам нататък всеки ще се преценя. Ще забележим по какъв начин ще се развият нещата в Стара Загора и по-късно ще мисля .

 Славия отмъква нападателите на Верея
Славия отмъква нападателите на Верея

" Белите " най-вероятно ще продадат Ивайло Димитров в чужбина

Ти си един от футболистите, които са оставили своята диря в Левски. Какво е мнението ти за протичащото се в клуба?

- Левски си е Левски. Винаги се бори за първо място, за продобиване на трофеи и купи . Вижда се в този момент, че взе за треньор огромно име. Имат съществени футболисти. Остава единствено да стартират да печелят.

Имаш ли някакво пояснение какво се обърка в клуба? Левски записа златна страница в новата си история под управлението на Станимир Стоилов и Наско Сираков. Ти самият беше част от този клуб. След като те напуснаха, " сините " започнаха да редят неуспех след неуспех...

- Нормално е да има спад след няколко сполучливи години. Вярвам, че скоро нещата в Левски ще се оправят и отборът още веднъж ще се изкачи на върха. Мисля, че не аз съм индивидът, който би трябвало да каже за какво се стигна до обстановката, в която сега е клубът. Има по-големи експерти. Те би трябвало да кажат какво се е объркало и какво не. Според мен след всяко неприятно идва хубаво. Вярвам, че скоро Левски ще се завърне там, където му е мястото - на върха.

 Снимка 238691
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР