Валери Божинов даде интервю пред Нова телевизия, в което говори

...
Валери Божинов даде интервю пред Нова телевизия, в което говори
Коментари Харесай

Божинов: Славко Матич ще ме върне във футбола

Валери Божинов даде изявление пред " Нова телевизия ", в което приказва за подготовката, която организира със Септември, какво счита да прави след футбола и стадионите на българските отбори. Бившият нападател на Левски, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити и Спортинг Лисабон разяснява и какво го е впечатлило най-вече в работата му със Славко Матич, като не спести похвалите си за сръбския ментор.

“Супер е да съм още веднъж във форма. Радвам се да работя с подобен човек – прям, откровен. Мисленето ни е едно и също. Имаме химия между тях. Сигурен съм, че ще направя една топ подготовка. Както той ми сподели, а и аз го мисля – ще ме върне във футбола. Той е психолог, освен треньор, изкарва максимума от всеки. Той ще върне Септември в Първа лига.

С професионализма си ще накара тима да играе топ футбол. Манталитетът, душeвността му и всичко му е на топ равнище. Един ден ще е топ треньор в топ тим. Върна ми желанието за футбол, кара ме да се усещам жив. Принципите му на работа са като тези в чужбина. Момчетата също ми дават криле. Малко изоставам, само че след месец-месец и половина се надявам да ги прескоча даже. С предпочитание, воля, упоритост и вярна настройка всичко се получава. Пожелавам триумф и на Матич, и на Чандъров, а за какво да не остана и да оказа помощ на момчетат “, стартира нападателят.

„ Визитката работи за мен, само че е значимо да се приготвя добре. Още имам контакти тук и там, само че без работа не става. Аз предложих Душан Влахович, правилно е, приказвах с Корвино. Казах му, че в случай че в този момент даде 5 милиона, след време ще го продаде за 50-60 “, продължи някогашният състезател на Фиорентина.

„ Държавата би трябвало да оказва помощ на футбола, желая всички да имаме игрища. Без помощта на страната няма по какъв начин да стане. Аз желая всички тимове да имат игрища – ЦСКА, Левски, Ботев Пд, Локо Пд, Славия с господин Венци Стефанов. Ако всички сме обединени в идеята български футбол, ще прогресираме. Дано страната помогне, както оказа помощ Виктор Орбан в Унгария “.

„ След 2-3 години не знам къде се виждам. На този стадий се любувам на тренировките със Славко Матич. Надявам се моят обичан Левски да стигне Европа – това е еднакво на купа. Септември има мач с Левски за Купата. Казах и на Чандъров, по-добре мачът да е на „ Герена “, момчетата да усетят тръпката “, приключи Божинов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР