Валентин Радев. Снимка: БГНЕСНай-голям пазарен дял сред наркотиците у нас

...
Валентин Радев. Снимка: БГНЕСНай-голям пазарен дял сред наркотиците у нас
Коментари Харесай

Валентин Радев: Най-много у нас се търси марихуана, а пазарът на кокаин и хероин се свива

Валентин Радев. Снимка: БГНЕС

Най-голям пазарен дял измежду опиатите у нас има марихуаната, следвана от амфетамините, а пазарът на хероин и кокаин се свива. Така отговори вътрешният министър Валентин Радев на депутатски въпрос за предварителната защита и противодействието на наркотични субстанции в България, съобщи „ Фокус ”.
„ През последните няколко години на територията на страната няма обединен пазар на опиати. Няма монопол на знакови водачи, присъщи за близкото минало, няма и териториално разпространяване на наркопазара ”, съобщи Радев.
Нарастващата приложимост и удобните естествени условия стимулирали развъждането на канабис в доста региони на страната. „ След марихуаната, най-вече на локалния пазар се популяризират амфетамини, под формата на дребни пликчета или на таблетки. Масовият метод на разпространяване е в нощните заведения и по време на огромни концерти ”, посочи вътрешният министър. Според него лекият спад в използването на някои обичайни опиати се компенсира от динамичните промени в пазара на синтетични наркотични субстанции, както и бързата поява и приложимост на психоактивни субстанции – така наречен „ дизайнерски опиати ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР