Валентин Петков е име, което със сигурност е много добре

...
Валентин Петков е име, което със сигурност е много добре
Коментари Харесай

Кой бе фитнес инструкторът, който се моли редом до папата?

Валентин Петков е име, което сигурно е доста добре познато име в културизма. Многократен международен, европейски и републикански първенец, фитнес инструкторът получи рядка чест тези дни, когато се моли паралелно до папа Франциск при визитата на светия отец в Раковски на 6 май.

Самият Валентин се дефинира като мощно набожен и доста религиозен, а има да опише и забавна преживелица, която само е затвърдила вярата му като християнин.

„ Стана един случай с една щанга, която падна върху мен и доста тематично не ми се счупи гръдната кост, а се огъна кръстът, който нося. Тоест Христос понесе контузията вместо мен. Остана си кръстът по този метод, с цел да ми припомня, че Бог ме пази, само че и че би трябвало да внимавам. Христос понесе нашите грехове, а в тази ситуация понесе и удара, която щеше да ми счупи гръдната кост. Кръстът се отпечата като синина върху мен и си го носих по този начин една седмица.”

„ Занимавам се с нашия спорт от дребен, спортно – от 2002-а. Мисля, че 12-13 пъти съм републикански първенец по културизъм, два пъти – международен, като веднъж и безспорен. Три път бях и европейски, от които един път и безспорен. На Европейските игри в Баку станах трети.”

„ Абсолютен международен първенец е оптималният връх в нашия спорт. „ Абсолютен” значи, че измежду всички първенци съм станал първи.”

„ Аз съм набожен, католик съм и мога да кажа, че с положените от мен старания и много берекет от Бога се развих чудесно. Ужасен треньор съм по отношение на себе си. Обичам да упражнявам. Бог оказва помощ, само че с цел да помогне, колкото повече човек има вяра в него, толкоз повече получава в подмяна. Бог обича всички нас еднообразно, само че към този момент зависи от нас да се приближим до него, с цел да получим повече или по-малко берекет.”

„ Идвам от атеистично семейство. Майка ми е, да кажем, кръстена, въпреки и да бе върл безбожник. Вярвайки в Бог, с времето човек стартира да усеща неговото наличие. То е математически недоловимо.”

„ Като ме попитаха: „ Вальо, искаш ли да четеш второ четиво на литургията с папата?”, аз зяпнах. Веднага отговорих с „ да”. Първо одобрих, след това се отхвърлих. Зачудих се хората какво ще си помислят – едни ме харесват, само че други може би не.”

„ Когато станеш християнин, се оказва, че това не е една патерица, с която да куцаш през живота и да се облягаш на отвъдното. Животът като християнин е много по-отговорен, тъй като с изключение на човешките и гражданските закони имаме и Десетте Божи заповеди. Мен страната не ме гледа, Бог ме гледа.”

„ Бях напълно близо папата. Дори ни предизвестиха да внимаваме, да не си бъркаме по джобовете, да не ставаме внезапно, когато му целуваме ръката, тъй като снайперистите са нервни.”

„ Бог обича всички нас, без значение от греховете ни. Християните не би трябвало да са тези тъжни хора, които куцат, кретат и се надяват на отвъдното, тъй като в случай че Бог носи благополучие в отвъдното, то би трябвало да стартира отсам, нали?”, сподели още Петков пред камерата на "Събуди се " по NOVA.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР