Валежът на тези 200 литра на квадратен метър, които паднаха

...
Валежът на тези 200 литра на квадратен метър, които паднаха
Коментари Харесай

Шефът на Напоителни системи за потопа в Карловско: Усетих безсилие - такъв порой има веднъж на 200 г. 


Валежът на тези 200 литра на квадратен метър, които паднаха в изворите на река Стряма, се случва един път на 150-200 година Трудно би могло да се избави от наводняване при такава вода. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз изпълнителният шеф на " Напоителни системи " Атанас Мулетаров във връзка огромното наводняване в Карловско.

Съмнявам се, че можеше да се направи нещо. Колкото и да ми беше неприятно да видя гледката, усетих изтощение. Трудно човек се оправя с такава буря, съобщи Мулетаров.

Ние там имаме насипи при две села, по-късно 14 километра няма насипи. Задълженията за разчистване на коритото в този сектор е на кмета и на регионалния шеф. Големият разлив на водата е тъкмо в тези 14 километра. Основната вода е предходна под дерето, там е имало естествени бентове от дървета, които не са издържали. При Дъбене и Войнягово, където има насипи, няма такива разливи, уточни шефът на " Напоителни системи ".

Той посочи, че не знае за какво два плана за " Напоителни системи ", единият от които за над 800 млн. лв., са извадени от Плана за възстаноявване и резистентност.

Ако имаше предварителна защита, изцяло разчистване на коритото от дърветата, вредите може би щяха да са в по-малка степен, означи Атанас Мулетаров.

Заварих две публични поръчки за справяне с нездравословното влияние на водите, които не знам за какво са били неглижирани. На втория ден подредих да ги пуснат и към този момент са в ход. Тепърва ще започват планове и по размер, която също е за възобновяване на обекти, сподели още Мулетаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР