Ваксинацията срещу коронавируса в Нидерландия ще започне утре - 6

...
Ваксинацията срещу коронавируса в Нидерландия ще започне утре - 6
Коментари Харесай

От утре: Нидерландия ще започне ваксинацията срещу COVID-19

Ваксинацията против ковид в Нидерландия ще стартира на следващия ден - 6 януари - с два дни по-рано от плануваното, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на министерството на опазването на здравето.
Медиците, които са на първа линия в битката с причиняваното от новия ковид заболяване или работят в домове за възрастни хора, ще бъдат измежду първите имунизирани.
Здравният министър Хуго де Йонге сподели, че имунизацията ще стартира на 6 януари в профилиран център в град Вегел.
Нидерландското държавно управление беше подложено на публичен напън да форсира имунизационните си проекти, откакто други страни от Европейския съюз към този момент започнаха имунизацията на своето население.
По-рано Де Йонге съобщи, че не е допустимо имунизацията да стартира преди края на тази седмица, защото локалните здравни управляващи нямат нужните информационно-технологични системи.
За имунизацията в Нидерландия ще се употребява препаратът, създаден от фирмите Пфайзер (Pfizer) и Бионтех (BioNTech). През първото тримесечие на страната чака да получи 2.49 милиона дози от имунизацията.
В същия интервал Нидерландия може да получи и към 400 000 дози от имунизацията на компанията Модерна (Moderna), в случай че тя бъде утвърдена от Европейската организация по медикаментите.
Нидерландските управляващи се надяват огромна част от популацията на страната да бъде имунизирана до 1 юли. Разпространението на ковид в Нидерландия продължава да е доста през последните седмици макар строгите карантинни ограничения.
Досега в страната са регистрирани повече от 821 000 заразявания и над 11 600 смъртни случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР