Ваксинацията с продукта на АстраЗенека ще бъде възобновена в четвъртък,

...
Ваксинацията с продукта на АстраЗенека ще бъде възобновена в четвъртък,
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Пускаме ваксините в четвъртък

Ваксинацията с продукта на " АстраЗенека " ще бъде обновена в четвъртък, в случай че следствието в Пловдив не покаже връзка със гибелта на дамата. Това заяви в Гоце Делчев здравният министър Костадин Ангелов.

Нека хората, които са имунизирани с тази ваксина, да бъдат спокойни, няма риск за тях. Аз имам и мои близки, които са ваксинирани с имунизацията на Оксфорд. Това е една ваксина, която е доста позната на медицината, сходен вид векторна ваксина е тази за грип.

В света са направени доста милиони имунизации с нея, тъй че тези събития са част от събитията, които се случват с такава ваксина. Това разяснява в Гоце Делчев здравният министър Костадин Ангелов, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Ангелов прикани хората, които са ваксинирани с АстраЗенека да бъдат спокойни - няма риск за тези, които са имунизирани с тази ваксина.

Той разяснява и наложената от през днешния ден карантина за всички, идващи от Африка. „ Има сигнали, че от Африка могат да бъдат импортирани разновидности на вируса, в това число южноафриканския и нигерийския, за които има известия, че са резистентни както на лекуване, по този начин и на имунизацията. Ние сме длъжни да създадем това нещо предвид на предварителната защита на всички български жители, сподели още Ангелов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР