Ваксинационните центрове в големите болници да имат мобилни екипи и

...
Ваксинационните центрове в големите болници да имат мобилни екипи и
Коментари Харесай

Обсъждат мобилните екипи да работят до 22:00 часа при масовото ваксиниране

Ваксинационните центрове в огромните лечебни заведения да имат мобилни екипи и да работят до 22.00 ч., с цел да се обзет искащите да се имунизират против COVID-19, когато стартира всеобщата имунизация. Това предложение е направено пред Националния имунизационен щаб, изясни пред публицисти ръководителят на Националния действен щаб и шеф на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски. Днес той и негови сътрудници бяха имунизирани с втора доза на имунизацията против ковид. 

" На 22-рия ден стартира втората имунизация във ВМА. Вчера беше 21-вият ден. Изискванията на компанията е да има най-малко 21 дни сред двете убождания. Нашето убождане е на 22-рия ден. Повечето от имунизираните не сме имали алергични реакции. Има една лека алергична реакция от нашия личен състав. 717 са общо имунизираните във ВМА, от които 491 индивида са в централната болница на ВМА в София, а останалите са в провинциалните лечебни заведения. Санаториумите към момента не са почнали да се ваксинират ", уточни Мутафчийски. 

По думите му, Европейска комисия поръчва имунизациите и прави сделка с компаниите за избрани количества, а по-късно се разпределят измежду страните членки по квотен принцип. " На всеки 200 ваксини, получени в Европейски Съюз, ние ще получим 3. Имаме 1.55% квота, тъй като толкоз е нашето население в съпоставяне в популацията на Европейски Съюз ", изясни той. 

Ген. Мутафчийски уточни, че във ВМА има подготвеност да бъдат разкрити още две зали, които да бъдат в услуга на здравната система при всеобщата имунизация. " Ангажирани сме с имунизацията на част от персоналните лекари. Ще стартираме с персоналните лекари, които работят в нашата поликлиника, а също по този начин и в други лечебни заведения. Имаме сделка към този момент с шефове на учебни заведения и на детски градени и имаме изпратени описи с искащи да се имунизират от втората предпочитана група. Процесът оттук насетне става все по-масов ", регистрира той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР