"Ваксината за българските граждани ще бъде безплатна. В следващия петък

...
"Ваксината за българските граждани ще бъде безплатна. В следващия петък
Коментари Харесай

Здравният министър: Ваксината срещу коронавируса у нас ще бъде безплатна и доброволна

"Ваксината за българските жители ще бъде безвъзмездна. В идващия петък имаме видеоконферентна връзка с всички здравни министри от страните членки в Европейски Съюз. " Това сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов от Стара Загора.
"Тогава, когато бъде основана такава ваксина, тя ще бъде безусловно безвредна за българските жители. Тя няма да бъде наложителна ", добави здравният министър.
Ваксината ще бъде включена в наложителния имунизационен календар, сподели още Ангелов.
"Тази ваксина ще се слага безусловно непринудено, по избор на всеки български жител. Българското държавно управление е направило сметка за уязвимите групи от хора, които са най-застрашени. Това са хората над 65-годишна възраст, това са хората, които имат хронични болести, това са всички чиновници на първа линия. Тяхната цифра е малко над 2 милиона. Такива са и нашите квоти, които сме декларирали за доставянето на тази ваксина и сега, в който тази ваксина издържи всички проби и бъде записана в Европейската организация - тази ваксина ще бъде обезпечена за българските жители ", съобщи здравният министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР