Ваксината срещу Covid-19 на компаниите Pfizer и BioNTech е само

...
Ваксината срещу Covid-19 на компаниите Pfizer и BioNTech е само
Коментари Харесай

Само 39% ефективност на "Пфайзер" срещу Делта варианта, твърдят израелски учени

Ваксината против Covid-19 на фирмите Pfizer и BioNTech е единствено 39% ефикасна в Израел, където Делта разновидността е към този момент преобладаващ вариант, само че все пак обезпечава мощна отбрана против тежки болести и хоспитализация, съгласно нов отчет на здравното министерство на страната, представен от CNBC.

Процентът на резултатност, който се базира на неустановен брой хора в интервала сред 20 юни и 17 юли, е много по-нисък от предходна оценка преди две седмици за успеваемост от 64% и е в спор с данни от Англия, които пък откриват, че тази ваксина е била 88% ефикасна против симптоматично заболяване, породено от Делта разновидността.

Въпреки това двудозовата ваксина към момента работи доста добре за попречване на съществено заболяване на хората, демонстрирайки 88% успеваемост против хоспитализация и 91% успеваемост против тежки болести, съгласно последните израелски данни.

" Трябва да помним, че с времето успеваемостта на тези ваксини може да отслабне ", уточни доктор Исак Богоч, професор по инфекциозни заболявания в университета в Торонто.

Той акцентира, че имунизациите към момента са доста ефикасни за попречване на тежка зараза, като оказват помощ на болничните системи да не се претрупват в студените месеци. " Казвайки това, към момента сме в ерата на Covid и всичко може да се случи ", добави той.

" Трябва да сме готови и би трябвало да сме чевръсти, че хората може да се нуждаят от бустерна доза в даден миг. Това прецизно наблюдаване, което се случва в страни като Израел, Англия и други елементи на света, ще бъде доста потребно при ръководството на политиката, в случай че и когато имаме потребност от бустери ", заключи доктор Исак Богоч.

Делта разновидността, който към този момент е допълнително от 104 страни, тормози здравните управляващи в Съединени американски щати, защото те виждат повече инфекции, които се следят при изцяло имунизирани хора, макар че тези инфекции са по-леки.

Главният медицински шеф на Белия дом доктор Антъни Фаучи съобщи, че изцяло имунизираните хора може да помислят за носене на маски на закрито като защитна мярка против бързо разпространяващия се вид в Съединени американски щати.

" Това е нещо, което явно не желаеме да виждаме ", сподели Фаучи в сряда, отбелязвайки по този начин наречените " пробивни " инфекции. " Делтата разновидността явно се разграничава от вирусите и разновидностите, с които сме имали опит преди. Той има изключителна дарба да се предава от човек на човек ".

Д-р Пол Офит, който поучава Американската организация по храните и медикаментите (FDA) за Covid имунизациите, пък сподели, че макар, че имунизациите към момента обезпечават отлична отбрана против тежки болести и гибел, те може да не работят добре против леки случаи или разпространяване на заболяването измежду други.

Той прикани повече американци да се имунизират, акцентирайки, че разновидността Делта е мощно инфектиран вирус и имунизацията ще оказват помощ на хората да не се разболеят съществено. В момента по-малко от половината от популацията на Съединени американски щати е изцяло имунизирано, съгласно данните Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

" Това е богата и плодородна почва за вируса да продължи да се възпроизвежда и да продължава да основава разновидности, които вероятно стават все по-устойчиви на имунизациите ", сподели той.

Последният отчет от Израел - страната, която стартира да имунизира популацията си преди доста други, евентуално ще поддържа причините на производителите на медикаменти, че в последна сметка хората ще би трябвало да получат бустерна имунизационна доза, с цел да се предпазят от нововъзникващите разновидности.

По-рано този месец компанията Pfizer съобщи, че стартира да вижда намаляващ имунитет от двудозовата си ваксина и в този момент възнамерява да изиска позволение от Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати за бустер доза. Федералните чиновници обаче споделят, че сега изцяло имунизираните американци не се нуждаят от спомагателни дози.

В изказване пред бизнес телевизия CNBC от компанията Pfizer обявиха, че остават уверени, че двудозовият режим е предпазен против ковид и неговите разновидности.

Все отново компанията уточни, че трета доза може да бъде потребна, откакто анализът от изследването на " Фаза 3 " демонстрира спад в ефикасността против симптоматична зараза след четири до шест месеца.

" Първоначалните данни за трета доза от актуалната ваксина демонстрират, че бустер доза, дадена най-малко 6 месеца след втората доза, провокира високи обезвреждащи титри против първичния вид и Бета разновидността на ковид, които титри са 5 до 10 пъти по-високи, в сравнение с след двете първични дози ", споделиха още от Pfizer.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР