Ваксина срещу различни видове рак показа обещаващи положителни резултати по

...
Ваксина срещу различни видове рак показа обещаващи положителни резултати по
Коментари Харесай

Ваксина срещу рака показва първоначални обещаващи резултати

Ваксина против разнообразни типове рак сподели обещаващи позитивни резултати по време на ранни лабораторни проби върху човешки кафези и мишки с функциониращи човешки гени.

Ваксината е създадена от Translational Research Institute в Австралия в съдействие с Университета на Куинсланд. Оказва се, че тя съумява да помогне на имунната система да разпознае и нападна избрани тумори.

Екипът има вяра, че имунизацията може да бъде приложена върху най-различни ракови болести и или да забави техния напредък, или да ги спре напълно.

„ Надяваме се, че тази ваксина може да бъде употребена за лечението на рак на кръвта (милеоидна левкимия, неходжкински лимфоми, множествена миелома и педиатрична левкимия), както и на редица твърди злокачествени образования, в това число рак на гърдата, белия дроб, бъбреците, яйчниците, панкреаса и глиобластом “, споделя основният откривател проф. Кристен Радфорд.

Идеята за ваксина против рак не е нова. Множество екипи по света организират клинични проучвания даже сега. Тези ваксини работят по същия метод, по който и тези против всяко едно друго заболяване - т.е. съдържат същите протеини, които откриваме в раковите кафези. Имунните кафези разпознават протеините, след което унищожават клетките, образуващи въпросния протеин и основават нови кафези, които да се борят против него. Ако същият протеин се появи по-късно върху ракова клетка, имунната система го разпознава и го унищожава бързо.

Тази съответна ваксина съдържа комбинация от антитела, обединени с съответен раков протеин. Целта им е да провокират имунна реакция, когато се вкарат в дендритните кафези (тип бели кръвни телца). Прицелвайки се в дендритните кафези, откривателите се надяват, че раковият протеин ще бъде разпознат от различен вид имунни кафези (CD8+), които от своя страна ще се задействат и ще преборят туморните кафези.

Изследването е оповестено в Clinical and Translational Immunology.

Източник: Обекти
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР