Ваканцията за Коледа и Нова година също поскъпна. Цените в

...
Ваканцията за Коледа и Нова година също поскъпна. Цените в
Коментари Харесай

Новогодишният куверт закова 100 лева

Ваканцията за Коледа и Нова година също нарастна. Цените в туристическия бранш няма по какъв начин да не са по-високи по отношение на предишния зимен сезон, сподели Полина Карастоянова, ръководител на Националния ръб по туризъм. По думите ѝ, тази година цената за вечер в планинските категории хотели стартира от 50 лева Пакетите от две нощувки с включена празнична вечеря стартират от 230 лв., сподели инспекция на " Марица ".

„ Цените на всички запаси тази година бяха нараснали - и в битов, и в бизнес проект. Известно повишение на цените на всички услуги е нещо, което към този момент виждаме, и е по-скоро закономерно “, сподели Карастоянова. Тя добави, че е разумно да се търси напасване на цените сред 10 и 15 % по отношение на предходната година. „ Кризата с ковид засегна най-силно бранш туризъм. Той е измежду трите най-тежко ударени “, сподели Карастоянова и добави, че това е довело до отлив на фрагменти.

За празнуващите, които ще изберат да прекарат празниците в огромните градове, също има неприятна изненада. Най-евтините новогодишни куверти в заведенията под тепетата стартират 30 лв.. Те обаче са за питейни заведения и клубове и не включват настрана меню с порция за всеки клиент, а плата от аламинути и хапки за цялата маса, както и наложителните ядки, малко пиво, вода, безалкохолно, баница с шанс и чаша шампанско.

Масово пловдивските заведения за хранене също са вдигнали цените на кувертите за празничната нощ против 1 януари. През предишния декември, въпреки и коронавирус ограниченията да бяха по-сериозни, се намираха куверти за 45-50 лв. на човек с тристепенно меню. Тази година в Пловдив няма ресторант, който да предлага куверт за човек под 60 лв., а всеобщата цена е 100 лв..
Свързани вести Нов удар по джоба: По света промоции, у нас коледната софра нарастна с 30% Цената на хляба скочи със 70 ст. за седмица, покачването за два месеца е драстично
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР