Ваканция от три дни в Раковски бе обявена след протестите

...
Ваканция от три дни в Раковски бе обявена след протестите
Коментари Харесай

След протестите: Пуснаха във ваканция учениците в Раковски

Ваканция от три дни в Раковски бе оповестена след митингите на родители против тестването на учениците от началния курс на образование, съобщи БНР.

След среща сред с началника на Регионалното ръководство на образованието Антоанета Кръстанова, шефът на Основно учебно заведение " Христо Ботев " и родители, кметът на общината Павел Гуджеров съобщи, че е издал заповед, с която афишира за неучебни дните 8, 9 и 10 ноември.

" Срокът беше от петък за понеделник. Повечето родители бяха в незнание и недоумение на обстановката. Голяма част изрично отхвърлят децата им да бъдат тествани. В същото време ги тормози опцията, че в случай че не бъдат тествани, децата им няма да бъдат на учебно заведение и го усещат като ултиматум. В знак на митинг някои от родителите отхвърлиха да вземат участие и в онлайн образованието. Исканията са изразени в подписка. Надявам се тези дни да получим отговор и родителите да бъдат успокоени ", сподели Гуджеров, който също е родител на дете от началния курс

Издадената от него заповед е за двете съществени учебни заведения в Раковски, както и за тези в Белозем, Чалъкови и Стряма.

" Родителите са обезпокоени и подхождат с съмнение към връщането на децата в учебно заведение с проби. Очаква се да бъде дадена противоположна връзка към родителите и учебните заведения каква е опцията за някаква смяна и какви ще бъдат изискванията за общините, преминаващи от една в друга зона на заболеваемост ", посочи началникът на РУО - Пловдив Антоанета Кръстанова.

" Раковски стачкува. Не желаеме да вършат никакви проби на децата - без значение дали са щадящи или не. Искаме децата да учат присъствено, а не онлайн.От болничното заведение потвърдиха, че няма нито едно болно от ковид дете от учебното заведение. Изведнъж, по неразбираеми за нас аргументи, се спуска някаква министерска заповед децата да не вървят присъствено - стопират учебното заведение, затварят го ", сподели Йордан Аянски, татко на дете във втори клас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР