Важно е времето на връчването на мандата, но по-важни са

...
Важно е времето на връчването на мандата, но по-важни са
Коментари Харесай

Радев: Важно е времето на връчването на мандата, но по-важни са зрелостта и отговорността на партиите

Важно е времето на връчването на мандата, само че по-важни са зрелостта и отговорността на партиите, които би трябвало да проличи още тези дни, това съобщи президентът Румен Радев пред медиите. 

По думите му препоръчаният от служебното държавно управление бюджет ще бъде тест за партиите.  " Тест за компетентността, политическата зрялост и държавническо отношение на всички партии с упоритост за власт. Много скоро ще проличи тяхната подготвеност и държавническо отношение ", уточни президентът. 

" Политическата обстановка е задоволително комплицирана и изисква доста деликатен метод, диалогичност и разсъдък от всички виновни фактори. 49-ото Народно събрание не може да си разреши лукса да не одобри сериозно значими закони, даже и да няма кабинет. Затова свиках съвещания с всички парламентарни групи незабавно, след конституирането на Народно събрание, с цел да стане ясна тяхната подготвеност да поемат отговорност за сформиране на държавно управление и бюджет ", сподели Радев. 

Той благодари на партиите за тяхната диалогичност и признание по време на консултациите и изразената позиция от множеството от тях, че в случай че следваме конституционната процедура и не се сформира кабинет, няма да има време за приемането на бюджета и значимите закони.

" За да можем да наваксаме и да приемем най-малко най-важните закони и решение, Народното събрание има потребност от време ", уточни президентът. 

На въпрос по кое време ще бъде връчен първият мандат, той съобщи: " Въпросът с първия мандат е значим, само че е по-важно държавническото отношение на партиите към политическите проблеми сега. Много е значимо накъде ще тръгнат тези дни. Това ще бъде знак. Това, което потеглиха да вършат – повече диалогичност и търсене на общите пресечни точки и цели в името на България. Така че да, значимо е времето на връчване на мандата, само че по-важна е тяхната зрялост и отговорност, която желая да проличи ”.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/572718388015135/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР