Важно е това да бъде бюджет на реформите, а не

...
Важно е това да бъде бюджет на реформите, а не
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Бюджет 2022 трябва да бъде реформаторски

Важно е това да бъде бюджет на промените, а не просто да изсипем още едни пари.

Това сподели националният представител от “Демократична България ” Ивайло Мирчев в ефира на Българска национална телевизия от коридорите на Народното събрание преди началото на днешното постоянно съвещание на Народното събрание. Той  акцентира, че има доста нереформирани звена, в които се чакат промени във финансирането. 

От името на “Демократична България ” Мирчев поддържа сериозното нарастване на някои “много смислени разноски ”, само че изрази терзанията на обединението от увеличението на бюджетния недостиг.

“Оставаме сериозни и към оптималния застрахователен приход, за който имаме ясна сделка вътре в обединението, че до първи юли той ще остане същият и ще има диалози с асоциациите и с компаниите, с цел да се откри механизъм той да се усили, а не просто някой да реши и да го усили на 1-ви април на 3400 лева ”, сподели Мирчев. И даде изрично да се разбере, че “Демократична България ” държи да се съблюдават договореностите при сформирането на обединението и че при полемиките по бюджета въпросът с оптималния застрахователен приход ще бъде преразгледан.

Мирчев отбрани идната актуализация на държавния бюджет през юли с обстоятелството, че той се забави поради късното основаване на ръководството след трите парламентарни избора предходната година и назова настоящия план “базов бюджет ”. В актуализацията ще бъдат сложени и новите цели, които са част от съдружното съглашение, сподели депутатът. По думите му, в този момент е значимо обединението да се постарае горницата от 10 милиарда лева да се изразходи дейно, стимулирайки напредък и вложения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР