Важно е между двете коалиции в управлението да бъде подписан

...
Важно е между двете коалиции в управлението да бъде подписан
Коментари Харесай

Кампанията за местния вот в столицата ще се превърне в национална

Важно е сред двете обединения в ръководството да бъде подписан документ, в който се поемат ясни задължения. Във всички случаи това би било положително съдружно съглашение. Хубавите работи стават постепенно. Това съобщи пред БНР проф. Милена Стефанова, политолог и учител в СУ " Св. Климент Охридски ". Според нея обаче още е рано това да стане през днешния ден.

" Нека да им дадем още късмет да измислят формула, която да бъде преференциална. Важното е тези срещи в действителност да станат непрекъснати, регулярно да се организират и регулярно да се съгласуват най към този момент политики. /.../ Нека ги оставим да измислят формула, по която да си сътрудничат. Това би било задоволително добре, с цел да имаме релативно устойчиво ръководство най-малко в близката 1 година. Трябва писменно да се подпише някакъв документ, тъй като отговорността не е към този момент единствено пред техните гласоподаватели, а за пред всички нас. За всички би трябвало да е ясно кой и по какъв метод носи отговорността за ръководството в страната ".

По думите й е доста мъчно партиите, изключително за Политическа партия, да признаят, че са в коалиция, само че те действително са в такава.  По някакъв метод те би трябвало да градят мостове между тях,  категорична бе тя и изясни:

" Ако те не стартират да построяват някакви пътечки на доверие още през цялото време, няма да просъществува доста дълго, каквото и да подпишат като съглашение ". 

Политологът означи, че  ГЕРБ и Демократична България са подготвени за подписа, единствено от Политическа партия към момента забавят нещата

Намираме се в обстановка, в която старите хора внезапно стават неуместни, акцентира тя, само че добави, че  не би трябвало да се залага единствено на нови хора

" За да не изпаднем в обстановка, в която ще бъдат подбрани несъответствуващи хора, би трябвало да им дадем повече време, в което да потърсят верните хора ". 

В предаването " Преди всички " проф. Стефанова означи, че  е доста значимо държавното управление да работи като екип :

" Колкото повече законодателна самодейност има в държавното управление, толкоз по-лесно биха се случвали нещата в Народното събрание ". 

Проф. Милена Стефанова изрече мнение, че  за конституционните промени е трябвало да бъде импортиран един план, който да е авансово координиран сред всички. Сегашният метод - всеки да внася обособен план, ще забави процеса , добави мнението си тя.

Идват локални избори, подсети политологът и изрази терзанието си, че  акцията за локалния избор в Столична община ще се трансформира в национална . Тя означи, че Политическа партия нямат структури по места, които да отчетат спецификата на локалните общности и локалната проблематика да бъде в центъра на полемиките. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР