Важно е да се помогне на хората да имат една

...
Важно е да се помогне на хората да имат една
Коментари Харесай

Психолог: Хората трябва да имат една посока на информация

Важно е да се помогне на хората да имат една посока на информация. Когато получаваме разнопосочни данни започваме да се лутаме и това способства за напрежението и пречи на персоналните връзки и държание.
До огромна степен какъв брой време ще можем да издържим на обстановката на изолираност има значение и метода на поднасяне на информацията,

Това изясни пред Българска национална телевизия доцент доктор Маргарита Бакрачева - учител по логика на психиката в СУ " Св. Климент Охридски ". За момента хората реагират релативно умерено, демонстрират резултатите от проучвания.

Днес се обобщава проучване, в което има информация за това какви са реакциите след обявявене на първите случаи в изискванията на карантина. Според наблюденията тези, които са най-застрашени попадат в категорията на отричащите заплахата. Наблюдава се огромна степен на подготвеност у хората за съблюдаване на обществена отдалеченост и ограниченията, които са наложени.

В момента от ден на ден се подчертава върху позитивния миг в мобилните технологии. Има взрив на компенсиране на загубата на персонални контакти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР