Важно е да имаме визия и стратегия, да покажем постоянство

...
Важно е да имаме визия и стратегия, да покажем постоянство
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба от София: Черно море трябва да се превърне в море на НАТО

" Важно е да имаме визия и тактика, да покажем неизменност в взаимни дейности за реализиране на общи цели. Черно море би трябвало да се трансформира в море на НАТО, мира и стабилността. Това стана Балтийско море с влизането на Финландия и Швеция в Алианса бяха засилени ", сподели Кулеба.

Той означи, че след присъединението на Украйна и Грузия към НАТО Черно море ще последва образеца на Балтийско море. Кулеба го назова стратегическа цел, към която Алиансът и евроатлантическата общественост би трябвало да се стремят.

Украинският външен министър още веднъж прикани съдружниците за оръжейна помощ.

" Спешно се нуждаем от спомагателни системи " Пейтриът " и други съвременни Противовъздушна отбрана системи, оръжия и муниции ", сподели по видеомоста Кулеба. " Използвам тази опция, с цел да прикани всичките ни сътрудници към изключителни и смели стъпки ", продължи той, представен от Българска телеграфна агенция.

" Украинската противовъздушна защита в този момент пази освен украинското небе от съветския въздушен гнет, само че също по този начин пази прилежащите Молдова, Румъния и Полша от актуалната заплаха от ракети и дронове, които може да навлязат във въздушното им пространство ", добави Кулеба.

Той разгласи, че през вчерашния ден са се състояли договаряния за спомагателни системи " Пейтриът " за Украйна, само че разкритикува бавните темпове, с които се придвижва въпросът.

В началото на форума министърът на защитата в служебното държавно управление Атанас Запрянов съобщи, че до момента в който съветската експанзия по отношение на Украйна продължава, не можем да приказваме за сигурност в Черно море.

" Северното Черноморие е морски спектакъл на войната. Използването на дронове е принудило съветския флот да се изтегли ", сподели Запрянов. А външният министър Стефан Димитров посочи, че вложението в сигурността на района на Черно море е вложение в евроатлантическата зона за мир и независимост в района и Европа.

Във интернационалния конгрес взе участие украинската посланичка Олеся Илашчук и други непознати дипломати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР