Важните за Пловдив проекти със сигурност ще бъдат във фокуса

...
Важните за Пловдив проекти със сигурност ще бъдат във фокуса
Коментари Харесай

Тотев: Фокусираме се върху важните проекти на Пловдив

Важните за Пловдив планове сигурно ще бъдат във фокуса на нашата група народни представители, излъчени от пловдивчани в 47-то Народно заседание. Сред тях са Околовръстния път и водоснабдяването от Въча. Това съобщи в Откритото студио на Дарик радио регионалният координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ инж. Иван Тотев, който е втори в листата за 16-ти МИР.

Според него другият приоритет ще са опциите на общините да вземат повече решения за себе си.

„ Става въпрос за тематиките, свързани с децентрализацията и финансовата автономия. Но освен това. Необходима е смяна в нормативната уредба, тъй че общините да могат на база на свои нормативи да вземат решение доста от казусите”, сподели още инж. Иван Тотев. Като образец той уточни обсъждани преди време промени в Закона за придвижване по пътищата, съгласно които общините да постановат санкции за неспазване на разпоредбите за придвижване в градовете.

„ Ние ще работим за всичко това, което дава опция общините да държат ориста си в свои ръце от ден на ден и повече, да имат автономия, която да им подсигурява сполучливо развиване. От друга страна ще поддържаме инфраструктурни въпроси, които не са по силите на една община. Много постоянно това са планове, които засягат няколко общини, това са планове като Въча”, сподели вторият в листата за Пловдив-град инж. Иван Тотев.

На изборите на 14-ти ноември ГЕРБ-СДС е с номер 32 в бюлетината.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР