Важни промени в цената на билета за градския транспорт в

...
Важни промени в цената на билета за градския транспорт в
Коментари Харесай

Обмислят нови цени за градския транспорт в София

Важни промени в цената на билета за градския превоз в София. Идеята е пътуването да се заплаща съгласно времето, в което се употребява превоз – половин или един час. Предложенията на общинските съветници сега се разискват. Ако бъдат признати, пътуването в границите на 30 минути ще коства лев и 60. Ако е един час – 2 лв. и 20 стотинки. Важно конкретизиране е, че в границите на тези половин или един час пасажерите ще имат право да се прекачват на разнообразни транспортни средства. От общината споделят, че новите цени не значат повишаване. Част от пасажерите обаче не са съгласни.

Билетът за 30 минути планува използването на повече от едно транспортно средство, само че единствено в случай че пасажерът успее да се прекачи преди да изтече валидността му. За Лилия, която всеки ден пътува с рейс, а по-късно с трамвай, това е невероятно. За нея цената на билетчето ще стане 2 лв. и 20 стотинки. Ади е в същата обстановка, когато пътува в час пик и има тапи. Илона Георгиева пък ще може да употребява пълноценно билета, който общината назовава 30 плюс. „ Аз персонално до местата, до които пътувам, бих съумяла, само че действително видяно това е просто, тъй като са наблизо”, изяснява тя.

Новите цени плануват промени и в цените на месечните карти. Очаква се понижение от 26 на 25 лв. за пенсионери, а за студенти – от 21.50 на 20 лв.. Увеличение обаче ще има за хората над 68 години, които са с увреждания – от 8 на 10 лв..

Новите цени към момента се разискват и ще бъдат гласувани в Столичния общински съвет най-рано след месец. „ Работната група я е приела с цялостен консенсус, всички политически сили поддържат тази тарифна политика”, увери зам.-председателят на Столичния общински съвет Прошко Прошков.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР