Въглеродните нишки от край време са широко използвани в производството

...
Въглеродните нишки от край време са широко използвани в производството
Коментари Харесай

1-ят смартфон от въглеродни нишки - slava.bg

Въглеродните влакна от край време са необятно употребявани в производството на редица машини, при които е нужно ограничаването на тежестта. До в този момент това са били най-често елементи за самолети, коли, мотоциклети и така нататък

Тези дни обаче ставаме очевидци на първия мобилен телефон, направен от този материал. Става въпрос за белгийски стартъп, носещ името Carbon Mobile и лансиращ на пазара първия си модел с панел, напълно основан от въглеродни влакна - Carbon 1 Mark II.

Android смарт телефонът има 6-инчов екран и размери от 153.5 на 74 мм. Благодарение на материала, от който е изработен, той е с дебелина от 6.3 мм и тегло от единствено 125 грама. Моделът разполага с AMOLED екран, затрупан със особено защитно стъкло Corning Gorilla Glass 6.

Смартфонът работи с чипсет MediaTek Helio P90 и има 8GB RAM, както и 128 GB вградена памет. Камерата е двойна с по 16 мегапиксела на датчик, а селфи камерата е 20-мегапикселова. Батерията пък е 3050 мАч. Най-интересното нещо в модела обаче си остава корпусът. Той е доста прелестен на пипане, извънредно тъничък и здрав, а логото, което можем да забележим на гърба му играе ролята и на знак за известия, предава Dir.bg.
Снимка: Carbon 1 Mark
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР