Въглехидратите са важни елементи, съдържащи се в храната ни. Те

...
Въглехидратите са важни елементи, съдържащи се в храната ни. Те
Коментари Харесай

Какво са простите въглехидрати

Въглехидратите са значими детайли, съдържащи се в храната ни. Те са главен източник на сила за човешкото тяло. Има две съществени категории въглехидрати. Това са елементарни, наричани още непълноценни въглехидрати, и комплицираните - пълноценни. В тази публикация ще разгледаме първата категория.

Съставът на елементарни въглехидрати е елементарни захари, наречени още монозахариди, или двойни захаридни единици, наречени дизахариди. Консумираме елементарни въглехидрати, когато ядем елементарни захарни произведения като кифлички с мармалад, кекс, сладолед, тестени произведения, сладкиши и бонбони.

Занимаващите се с фитнес и бодибилдинг преглеждат калориите, набавени от простите въглехидрати, като празни. Те нямат някакво по-специално значение при натрупването на маса.

Те не се натрупват в организма ни като гликоген. Гликогенът играе съществена роля за функционалността на мускулите. Познат е като гориво за мускулите и без него те не могат да работят на оптимално равнище, колкото и да ги натоварвате.

От простите въглехидрати се напълнява. Ако прекалявате с бързите закуски и газираните питиета, резултатите от това могат да бъдат забелязани в къс интервал от време.

 Тестени артикул с елементарни въглехидрати

Важно е да се знае, че простите или бързите въглехидрати подвигат инсулина в тялото. Енергията ви пада извънредно бързо по-късно. Това автоматизирано кара тялото ви да желае още повече елементарни въглехидрати. Следователно вие стартирате да приемате повече храна и се заформя един безконечен дебелеещ цикъл.

Можете да излезете от пристрастяването към простите въглехидрати, единствено в случай че имате здрав самоконтрол. Трябва да следите одобряваните от вас калории. Ако надвишават нужното количество, обезателно ги намалете. За задачата е хубаво да се консултирате с диетолог.

Има метод да отслабнете, даже в случай че консумирате въглехидрати, само че множеството експерти поучават да ги избягвате. Простите въглехидрати се трансформират доста по-бързо в мазнини за разлика от комплицираните въглехидрати.

Често върху опаковките на продуктите, които купуваме, написа какво е наличието на въглехидратите. Търговците обаче не отбелязват дали те са елементарни или комплицирани. По този метод одобряваме в пъти повече въглехидрати, в сравнение с са нужни на организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР