В Іа е чудесно – весело, интересно и лесно“, написаха

...
В Іа е чудесно – весело, интересно и лесно“, написаха
Коментари Харесай

Іа клас на ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ издаде първото си стихотворение

„ В Іа е отлично – радостно, забавно и елементарно “, написаха първокласниците от ЧСУ " Юрий Гагарин " в " Камчия " в първото си стихотворение. Това стана в седмицата на книгата, която се организира в класа.

В понеделник децата донесоха обичаните си творби, от които четоха всеки ден, под управлението на класния си началник Бистра Йорданова. Любими към този момент са им стиховете на Асен Босев, Ран Босилек, Леда Милева и А.С. Пушкин, по които научиха какво е рима, стих и заглавие.
Вторник бе денят на илюстрациите - по какъв начин се основават рисунки за книги и какво влияние оказват върху читателя.

В сряда класът посети богатата учебна библиотека, като всеки си избра книга за четене.

В четвъртък класът посрещна специфични посетители – най-малките възпитаници на ЧСУ „ Юрий Гагарин “ – децата от Предучилищната група. Първокласниците демонстрираха обичаните си книжки и рецитираха историите, скрити в тях.

А петък, в часа по Български език и литература учениците сътвориха лично стихотворение със заглавие - „ Іа “.
По-късно те посетиха печатния център на СОК „ Камчия “, където научиха какви са процесите за разработване на книга - графично оформление, форматиране, съществени цветове мастила, усетиха разликата в дебелината на хартията и видяха по какъв начин се обрязват изданията. На финала всеки получи образец от авторската творба, която да занесе вкъщи.

Частното приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин " е лицензирано от Българското министерство на образованието и науката за банкет на възпитаници от І до ХІІ клас. Училището е с интензивно проучване на съветски и британски език и на осведомителни технологии.

ЧСУ " Юрий Гагарин " в " Камчия " получи и съветски учебен лиценз за началната просветителна степен - от 1 до 4 клас, като кандидатства за лицензиране и по останалите просветителни степени. Над 70 възпитаници от началния курс избраха да се включат в интензивните класове, които в края на 4 клас ще получат удостоверения и по двата държавни стандарта. Интензивната форма на езиково образование е подобаваща както за деца, които са с майчин съветски език, по този начин и за възпитаници, които учат съветския като задграничен. Училището е и пункт за полагане на съветска матура (ЕГЭ).

От тази образователна година работи и Предучилищна група, в която учат най-малките - 5 и 6-годишните гагаринци. Училището приема възпитаници през цялата година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР