В зоопарка на Плевен, който се намира в парк Кайлъка,

...
В зоопарка на Плевен, който се намира в парк Кайлъка,
Коментари Харесай

150 животни от 23 вида живеят в зоопарка в Плевен

В зоопарка на Плевен, който се намира в парк " Кайлъка ", посетителите могат да видят близо 150 животни от 23 типа. Това е и едно от желаните места за разходка на плевенчани, изключително в летните месеци. Сенчестите алеи, местата за отмора са обичани най-много на родителите с дребни деца.

Най-новите жители на зоопарка са носатите мечета, които са двойка. Магаре е също нов жител на зоопарка. То е от подпорода осел и занапред ще му търсим другарка, с цел да не е самотно.

Снимки: Българска телеграфна агенция









Най-голямата атракция са двойката мечки, които постоянно излизат от пещерата си. Сред обичаните животни са маймуните – женският павиан Лили и по-малките от типа " Гвенон мона ". Посетителите могат да видят още доблестен елен и лопатар, камерунски козички, понита, пауни, морски свинчета, гълъби, папагали от разнообразни породи.













Плевенският зоопарк е единственият в България, който се намира в предпазена околност. Това постанова известни ограничавания за разширението му поради спецификата на терена – опира в канара, по тази причина някои от животните употребяват за местообитание естествени пещери, през парка минава и река Тученишка.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР