В здравеопазването няма реформа, защото има кой да се възползва

...
В здравеопазването няма реформа, защото има кой да се възползва
Коментари Харесай

Проф. Петров: В здравеопазването няма реформа, защото има кой да се възползва от течовете

В опазването на здравето няма промяна, тъй като има кой да се възползва от течовете. Корупция има, само че не това е главната причина. Това разяснява пред Нова тв кардиологът проф. Иво Петров.

Според него младите лекари желаят да се развиват и по тази причина избират чужбина - поради високите технологии в опазването на здравето.  " Голям препъникамък е нецеленасоченото финансиране. Някои държавни и общински здравни заведения се реанимират изкуствено, те са изпразнени от наличие. Обществото би трябвало да има сериозна непоносимост. Аз не обвинявам хората, които отиват да се лекуват зад граница, те търсят помощ. Всеки месец подписвам експертни мнения за дефицитите в нашата система, искам да бъдат наваксани ", разяснява медикът. 

В края на предходната година стана ясно, че над 1 милион лв. са нужни за животоспасяващо лекуване на сина му. Иво-младши има вродена малоформация в мозъка, която при нахлуване в пубертета се е усложнила до резистентна епилепсия. " Моето семейство получи за сина ми невероятна, само че и доста скъпа технология, лечението се надяваме да помогне. Няма 100% гаранция за триумф. Синът ми е добре, нещата се развиват съгласно упованията. Благодаря на всички, които откликнаха и помогнаха ", съобщи професорът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР