В засегнатите райони от валежите и придошлите води щетите са

...
В засегнатите райони от валежите и придошлите води щетите са
Коментари Харесай

Пренасят на ръка лекарства, храна и вода за хората от откъснатите села край Триград

В засегнатите региони от преваляванията и придошлите води вредите са огромни. Хората не престават да разчистват свлачища, наноси, инфраструктура, домове, скъсани водопроводи и прекратени пътища.

Щетите към момента се пресмятат, само че са за милиони. Бедствено е ситуацията в Смолян, Рудозем, Девин, Неделино и Борино, Благоевград, Симитли, Гърмен, Кресна и Петрич.

В община Гърмен най-тежка е обстановката в село Огняново, където трети ден няма питейна вода. В останалите седем села водоподаването отчасти е възобновено.

Селища без ток и вода, затворени пътища и срутени подпорни стени такава е обстановката трети ден в цялата Смолянска област, където остава частичното бедствено състояние. Най-критично е в региона на Триград, където достъпът до четири обитаеми места е мощно усложнен поради затворен път.

Трети ден близо 500 души от 4 обитаеми места в община Девин остават откъснати от света. Няма транспортен достъп до Триград, Кестен, Жребево и Водни пат поради пропаднал път.



За хората, претърпели тежки провали поради прелялата река Триградска, в този момент се придвижват на ръка, медикаменти, храни и даже вода, тъй като основният тръбопровод е пресечен.

Доставките идват с микробуси, придвижват се на река през прекъснатите прави на пътя и след това с джипове стигат до четирите обитаеми места.

Ситуацията тук се усложни в допълнение, тъй като след тридневно подсилване на пътя подпорната стена още веднъж поддаде и в реката падна работещият на място екскаватор.

За благополучие багеристът се отърва единствено с нерешителност.



Репортер: Росица Колева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР