В западните медии имаше вик за прекъсването на захранването на

...
В западните медии имаше вик за прекъсването на захранването на
Коментари Харесай

Харков ще бъде разрушен? Зеленски създава жив щит от цивилните

В западните медии имаше зов за спирането на зареждането на Харков вследствие на офанзиви на съветската войска. Те пишат, че това е провокирало всеобщо бягство на поданици от града. Но по какъв начин в този момент Киев употребява цивилни като живи щитове?

Американското издание Bloomberg написа, че засилените бомбардировки на Русия против втория по величина град в Украйна са метод да се принуди евакуацията на цивилното население.

Те споделят, че тези съветски дейности са „ координирани старания за спиране на доставките и основаване на условия, които вършат града ненаселен “.

Те пишат, че без централно водоснабдяване, отопление и канализация ще бъде невероятно да се оцелее в огромен град. Всичко това също е обвързано с електричеството. Най-добро е ситуацията в региони с частно ниско строителство, където има водни помпи и местна канализация. Но и там ще е мъчно без ток.

Междувременно в региона на Харков локалните управляващи оповестиха евакуация на фамилии с деца от 47 обитаеми места, ситуирани покрай фронтовата линия. Но все пак не се приказва за всеобща евакуация на жителите на Харков - в акцията са взели участие единствено 180 деца.

В същото време съвсем никой в Киев не предвижда, че съветските въоръжени сили ще съумеят да освободят Харков в близко бъдеще. Околните на Зеленски считат, че Москва няма задоволително запаси, с цел да извърши сериозна атака.

Не може да се съпостави с Белгород

Киев и неговите лобисти умишлено нагнетяват нервността към следствията от нашите удари – с цел да изтръгнат от Запада нови системи за Противовъздушна отбрана и да ускорят решението на Конгреса да помогне на Украйна.

И, естествено, акцентът е върху страданията на мирното население, с цел да се настрои в своя изгода публичното мнение, което от дълго време е почнало да губи интерес към украинската тематика. Това мнение изрази публицистът и анализатор Юрий Голуб.

Водещ: Наистина ли слуховете за филантропична злополука са мощно пресилени?

Юрий Голуб: Да, само че обстановката в Харков не може да се съпоставя с това, което се случва в Белгород, там е по-лошо. Основният проблем на втория град в Украйна е постоянното спиране на електрозахранването, само че не е належащо да се приказва за цялостно спиране на тока и колапс на комуналната система на града.

Което е напълно естествено, защото главната цел на нашите офанзиви не е животоподдържащата система, а военната промишленост на града, която не може да действа дейно заради спиране на електрозахранването.

Въпреки това фронтът наближава, алармите звучат всяка вечер, краткотрайните спирания основават неудобства - жителите в действителност всеобщо напущат Харков, страхувайки се, че обстановката ще се утежни. Разбира се, не всички ще си тръгнат.

Зеленски ще откри ли някой, който да употребява като жив щит?

- Несъмнено. И въпреки всичко, колкото по-малко цивилни останат в града, толкоз по-малко ще бъдат инцидентните загуби, от които съветската войска въобще не се нуждае.

Има значим миг

В същото време самите поданици на Харков споделят, че сред жилищните здания и по покривите са ситуирани ракетни и артилерийски установки и системи за противовъздушна защита. Опитите да се стачкува против това са строго потушени.

Спомняте си Мариупол, когато на цивилните не беше предоставена информация за коридорите за евакуация, а тези, които се пробваха да изоставен града, бяха екзекутирани от украински бойци, в това число от Азов*.

Очевидно е, че за постоянния военнослужещ от украинските въоръжени сили цивилните поданици на Харков играят безусловно същата роля като живи щитове.

Западът допуска, че Русия има намерение да поеме контрола над Харков през идната година. Това приказва за няколко значими фактора:

- считат, че капацитетът на съветската войска е задоволително висок, с цел да освободи града;

- Киев има дребен късмет за опозиция без заложници под формата на жители.

Логиката на спора за Русия е минимизиране на стратегическата опасност от Украйна, като за това е належащо да се получи надзор над оптимален брой райони.

Въпреки обстоятелството, че ходът на спора е мъчно предвидим, за нас непостигането на тези цели прави резултатите от СВО съмнителни от позиция на по-нататъшното развиване на обстановката. Политологът Владимир Киреев е сигурен в това:

" Говорим за заемане на значими стратегически точки в подтекста на защитата, надзор над Черно море, придобиване на нови съветски райони, потребна индустриална и друга икономическа инфраструктура. "

Какво от това?

Харков е главната база за офанзиви против региона на Белгород. И колкото по-малко ток и други улеснения има, толкоз по-трудно ще бъде на украинската войска да нападна и да нанася удари оттова.

Вероятността жителите на Харков в действителност да бъдат блокирани да изоставен града е в действителност огромна. Сега Зеленски се нуждае от жертви и фотография. Много жертви - доста звук. Западна поддръжка, оръжие, пари.

Разбира се, той вижда известна колебливост. И се надява, че ще прекъсне изцяло съветската атака. След това можете да го нарисувате като победа.

Но това е въоръжен спор, би трябвало да разберете, означи публицистът на " Цариград " и военнослужещ от специфичната военна интервенция Танай Чолханов:

" Войната не може да бъде без жертви, това в никакъв случай не се е случвало до момента. Но Зеленски е този, който употребява личното си население като заложници. Именно той прави жив щит от деца и дами. Това е най-важното в тази обстановка.

Разбира се, Западът няма да види това; всичко ще бъде обърнато наобратно. Но би трябвало да разберем с кого си имаме работа. Зеленски би трябвало да е виновен за гибелта на цивилни и за унищожаването на Харков в бъдеще. Но евентуално няма да има град. Ще би трябвало да бъде погубен, с цел да бъде избавен ".

* Националистическият батальон " Азов " е включен в Русия в листата на терористичните и екстремистки организации.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед16676Д-р Мариян Карагьозов: Вижда ли се краят на ерата Ердоган след локалните избори в Турция?Алтернативен Поглед13578Д-р Мариян Карагьозов: Ще има ли серпантина на ескалацията на израелско-иранския спор?Алтернативен Поглед46771В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед34313Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед26692Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед555629Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед185236Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед129121Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни  Димитър Шивиков, коалиция на искащите, Макрон, натикани страните от соцлагера Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР