В залата на Военния клуб се проведе Общо годишно отчетно

...
В залата на Военния клуб се проведе Общо годишно отчетно
Коментари Харесай

СОСЗР Сливен отчете дейността си за годината

В залата на Военния клуб се организира Общо годишно отчетно заседание на „ Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса “(СОСЗР) от област Сливен.

Гости на форума бяха регионалният шеф инж. Маринчо Христов, кметът на Община Сливен Стефан Радев, Кольо Милев-бригаден военачалник и ръководител на СОСЗР, ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев, полковник Любомир Вачев –командир на Центъра за подготовка на експерти, майор Митко Манев-председател на общинското управление на съюза и други

По традиция мероприятието стартира с химна на Република България и с тържествено посрещане на знамето на СОСЗР, след което с едноминутно безмълвие, гостите в залата уважиха и паметта на починалите към този момент негови членове.

Областният шеф приветства участниците в събитието, като им пожела да бъдат здрави и единни.

„ Винаги съм се възхищавал на българския офицер, тъй като Вие сте хора на дисциплината, на реда и отговорността. Вие имате какво да предадете на актуалното общество, което в действителност има потребност от добър образец, какъвто е Вашият. “ сподели още в речта си Маринчо Христов.

Поздравления бяха отправени още от кмета Стефан Радев и от други посетители.



Председателят на Областната организация на СОСЗР бригаден военачалник Кольо Милев прочете отчет за активността на съюза през миналата 2023г., която той не стопира да реализира, макар компликациите в международен и народен мащаб. Основната цел в неговата работа е организационното подсилване, тъй като съгласно думите на генерала: „ Да бъдеш член на СОСЗР е въпрос на персонално чувство за принадлежност към избрана група, която те свързва с професионалното минало “.

По информация от Министерството на защитата в страната са регистрирани над 56 военно-патриотични организации от сферата на сигурността и защитата. През миналия регистриран интервал в редиците на организацията са признати над 25 нови членове. Структурирани са Областен и Общински препоръки към съюза, с което се бележи добър старт за провеждането на добра обществена и патриотична активност, както и за обмисляне активността на организацията. В отчета бяха регистрирани още участия в разнообразни национални празници и събития с огромна социална значителност.

В хода на отчетното заседание се чуха и разнообразни оферти за бъдещото развиване на СОСЗР и за достойното битие на неговите членове.

В края на съвещанието регионалният шеф и гостите получиха подарък- биографична книга и подпис от Янко Янков- заместител пълководец на Първия български батальон „ Сини каски “ в Камбоджа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР