В залата имаше българи, които викаха за мен. Усещах обаче

...
В залата имаше българи, които викаха за мен. Усещах обаче
Коментари Харесай

Багата след победа №1 в UFC: Усещах подкрепата от България

" В залата имаше българи, които викаха за мен. Усещах обаче и поддръжката от далечна България и това ми даваше в допълнение мощ. Благодаря на всички. Тази победа е за България! ", разгласи пред “24 часа” от Уичита, Канзас, единствената българска звезда от международен сан в ММА Благой Иванов. Багата пречупи американеца Бен Ротуел за първата си победа в най-авторитетната верига за смесени бойни изкуства UFC. Тримата съдии единомислещо присъдиха триумфа на българина.

“След загубата от Жуниор дос Сантос имаше напрежение за мача с Ротуел. Бях обаче убеден в себе си. Тактическият ни проект за мача сработи. Бях по-бърз от съперника си, който единствено вървеше напред и инкасираше удари. Това бе ключът към успеха. Може би на Ротуел му се отрази и това, че над 2 година не се бе бил поради наказване за приложимост на допинг. Но пък той е един от най-опитните ММА бойци с доста минути, прекарани в клетката”, изясни Багата. Той описа и за страстите си след края на мача.

“Знаех, че съм нанесъл повече удари от него. Но въпреки всичко не се знае - той е американец, аз съм българин. Родом е от прилежащ щат и имаше доста солидна поддръжка към него. Щастлив съм, че се върнах към успехите и съумях да развеселявам почитателите си”, съобщи 32-годишният Иванов. Ротуел е с 5 година по-възрастен от него. Наказанието му за допинг изтече през предишния месец.

За Багата успеха бе 17-а на ММА кръга. Той има и 2 загуби. За съперника на българина провалянето бе 11-о в кариерата, в която има и 36 триумфа.

Лицето на Иванов изглеждаше стряскащо след мача, само че той успокои, че раните са единствено повърхностни и няма нищо съществено.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР