В законопроекта на ГЕРБ има непознаване на изборната система и

...
В законопроекта на ГЕРБ има непознаване на изборната система и
Коментари Харесай

Ива Митева: В законопроекта на ГЕРБ има непознаване на изборната система и мажоритарния избор

В законопроекта на ГЕРБ има непознаване на изборната система и мажоритарната система.
Това сподели ръководителят на Народното събрание и народен представител от " ИТН " Ива Митева по време на дебата по измененията в Изборния кодекс.
 Светльо Витков за измененията в Изборния кодекс: Подмяната не е смяна Светльо Витков за измененията в Изборния кодекс: Подмяната не е смяна
" Уважаеми български гласоподаватели, Вчера в правната комисия на Народно събрание бяха признати оферти от партията на Трифонов за смяна на ИК(Изборе...
Ива Митева съобщи, че няма по какъв начин сътрудниците й от ГЕРБ да образуват изборни региони в Районни комисии. Тя допусна, че това е взето от смесената система. "
" Предлага се наименованията, границите на изборните региони да се прави от президента на Републиката. Много необичайно решение, сътрудници. Как президентът на Републиката ще очертае границите на изборните региони?
Категорично главен детайл на изборната система е очертаването на границите на изборните региони при съблюдаване на правилото, че тежестта на гласовете, с които е определен един депутат в един регион, би трябвало да е почти равна на тежестта на гласовете в различен регион ", съобщи Ива Митева, представена от Фокус.
Ива Митева съобщи, че не схваща по какъв начин от ГЕРБ оферират 6 едномандатни изборни региони в чужбина. " Предполагам, че просто сте хвърлили зарчето и то е паднало на 6 ", сподели още Митева. По думите й броят на българските жители възлиза на над 1.5 млн. " Как определихте 6 региона? ", попита още Митева.
 Правната комисия реши: Без мажоритарен избор и електронно гласоподаване Правната комисия реши: Без мажоритарен избор и електронно гласоподаване
След три часа диспути на първото съвещание в правната комисия на Народното събрание депутатите отхвърлиха 5 от препоръчаните 6 законопроекта за п...
" Какво става с народен представител, определен за министър. Отговор не последва. В законопроекта това, което се предлага мандатът на народния представител да бъде прекратяван, само че има парламентарен текст, че имаме спиране на пълномощията на народния представител ", разяснява Митева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР