В Закона за местното самоуправление и местната администрация се предлага

...
В Закона за местното самоуправление и местната администрация се предлага
Коментари Харесай

Е Това Вече Ни Разби! Вижте Кои Български Управници Ще Имат Правомощия На Пътни Полицаи! Вече Ще Могат Да Глобяват

В Закона за локалното самоуправление и локалната администрация се предлага да бъдат дадени пълномощия на органите на локалната власт да могат да изискват персонални документи, да сформират актове и краткотрайно да задържат извършители, съобщи кметът на Самоков Владимир Георгиев.

Друго предложение е за смяна в Закона за придвижване по пътищата, която да даде право на общините да глобяват водачи за превишена скорост, съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
Той посочи, че санкциите могат да се събират посредством налога за автомобила, който би трябвало да е заплатен преди годишния механически обзор.

Предложенията са повтаряне на активността на Министерство на вътрешните работи, съобщи Красимир Янков от Българска социалистическа партия. С предложенията казвате, че не сте удовлетворени от активността на Министерство на вътрешните работи и желаете оставката на министъра, разяснява той.

Живко Тодоров отговори, че кметовете желаят увеличение на пълномощията, с цел да подобрят работата на общините. Категорично не става дума за изземване пълномощия на полицията, акцентира и зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. Той изрази кардиналната поддръжка на министерството за предложенията.

По думите му в ход е разработване на ново законодателство за пътна сигурност, където е заложена опцията, когато общините към този момент имат построена инфраструктура за сигурност, те да получават финансиране посредством санкциите. Предвижда се и обединен народен център за култивиране на пътните нарушавания.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР