В закона ясно е разписано намаляването на сметките за битовите

...
В закона ясно е разписано намаляването на сметките за битовите
Коментари Харесай

Министър Петкова разкри кога ще се преизчислят сметките за газ и парно

В закона ясно е написано намаляването на сметките за битовите консуматори и промишлеността. По отношение на клиентите с газ законодателят е планувал понижение на цената с първата допустима сметка. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в утринния блок на БТВ.

"Реалната сума ще е минус това, което има като разлика за възобновяване на клиент. След подписването с "Булгаргаз ", те ще имат 14 дни да преведат парите към България. С изравнителната сметка ще се види разликата за газ парно. Изравнителните сметки ще се получат след средата на юли месец ", разкри министърът.

Парламентът одобри допълнението на Закона за енергетиката за по-евтиния газ

"Не мога да се наемам с какъв брой ще бъде понижението за потребителите. Предстоят калкулации ", разяснява Петкова.

"С бизнеса постоянно сме имали добър разговор. Мисля, че до бизнеса този път доближи неверна информация – в никакъв случай не е имало спор дали би трябвало да се върнат пари на промишлеността. Напротив, искахме да им върнем оптимално бързо средствата. Стана по този начин, че надали не аз желая да отклоня 45 млн. лева ", разяснява министърът на енергетиката.

Припомняме, че преди две седмици от Асоциацията на организациите на българските работодатели - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ желаеха оставката на министър Петкова.

АОБР изиска оставката на министър Теменужка Петкова

"Няма фрапантни промени в потреблението на електричество. Да една огромна част от бизнеса не действа, само че потреблението за бита се е повишил. Около 20 % от битовите клиенти са се възползвали от отлагане на сметките. Няма нито един битов клиент, на който да му е спрян тока ", приключи Теменужка Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР