В забрава и обрасла растителност тъне пореден спортен обект в

...
В забрава и обрасла растителност тъне пореден спортен обект в
Коментари Харесай

Спортът в Асеновград продължава да потъва в обрасла растителност

В давност и обрасла растителност тъне следващ състезателен обект в Асеновград. За обстановката алармираха читатели на Actualno.com. Бивш стадион, ситуиран в покрайнините на града, към този момент наподобява на изоставена равнища. В момента от спортния обект са останали единствено ръждиви остатъци, напомнящи за тогавашни надпревари по футбол.
Първоначално имаше концепция и проект да се направи комплекс за баскетбол, тенис, волейбол и лека атлетика и да е работен състезателен център на града, само че с времето замря и в този момент умря ", разяснява асеновградчанинът Георги Калканов. Други пък напомнят, че на този " спонтанен " стадион са се провеждали освен тренировки, само че и голям брой училищен надпревари на окръжно и районно равнище. Състояли са се и спортни надпревари сред тимове от разнообразни фабрики и предприятия.
В отговор по проблема от община Асеновград обясниха, че точно тя е притежател на терена. Имотът е включен в Списъка на спортните обекти и уреди – общинска благосъстоятелност, които е планувано да бъдат отдадени чартърен през 2019 година по реда на Закона за физическото образование и спорта. До този миг по неразбираеми аргументи няма интерес към терена , от страна на вложители да го употребяват и да влагат в развиването му. В сходен тип е и стадион " Шипка " в Асеновград, за положението на който ви разказахме преди няколко седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР