В забързаното, модерно ежедневие, постоянно се сблъскваме със случки и

...
В забързаното, модерно ежедневие, постоянно се сблъскваме със случки и
Коментари Харесай

Международен ден на социалната справедливост - подкрепа на най-уязвимите

В забързаното, съвременно всекидневие, непрекъснато се сблъскваме със случки и хора, които ни карат да се замислим за дълбоките дефекти на нашето общество – дискриминация, неравноправие, принуждение, беднотия, липса на обществена отбрана, нарушени човешки права. Мнозина не остават безразлични, посвещават време и старания да оказват помощ на всички тези, които имат потребност от поддръжка, грижа и другарство. За да означи техните старания и да притегли публичното внимание върху казуса, през 2007 година Общото заседание на Организация на обединените нации дефинира 20 февруари за интернационален ден на обществената правдивост.

Последните две години са изключително сложни за бранша на обществените услуги и работещите с разнообразни групи хора със специфични потребности. За разлика от бизнеса, неправителствените организации, ангажирани в бранша, не получиха държавна помощ и съумяха да се оправят, само разчитайки на частно финансиране, непринуден труд, адаптивност и иновативност.

Пандемията се оказа съществено предизвикателство и за множеството корпоративни донори, които също трябваше да пренаредят целите в своите обществени стратегии, с цел да посрещнат новите провокации. Сред тези, които сполучливо резервираха огромна част от обществените си партньорства, е и „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “. Компанията - притежател на едноименната електроцентрала край гр. Гълъбово, обезпечава приблизително над 10% от създаваната електрическа енергия в страната, а обществените ѝ вложения в интерес на локалните общности надвишават 10 милиона лв.. Само на територията на Община Гълъбово през последните години са осъществени над 20 плана - вложенията са главно в съвременна социална инфраструктура, в областта на образованието, общественото включване, опазването на здравето, спорта. За създаването на плановете компанията постоянно си сътрудничи с разнообразни обществени бизнесмени и неправителствени организации. Активни са и чиновниците на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ – с доброволчески труд и с дарения по ведомост.

Сред най-новите сътрудници на компанията е Фондация „ Светът на Мария " - организация, чиято задача е да помогне за подобряването качеството на живот на хора с интелектуални усложнения. „ Мястото на виновния бизнес е измежду общността, в най-чувствителните и уязвими точки. Където е допустимо в нашата работа търсим да се ангажираме с подобаваща идея, и да работим със обществени бизнесмени по разнообразни задания - да вземем за пример разработване на бизнес-подаръци или обезпечаване на кетъринг за събития “, споделя Надя Синигерска – Бохорова, Мениджър „ Комуникации и КСО “ в „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “.
`Международен

Създадената преди 8 години Фондация „ Светът на Мария “ дава опция на младежи с интелектуални усложнения да се развиват като правят подобаваща за тях работа – приготовление на кетъринг, работа в кафене, разработване на дарове, професионално разчистване или поддържане на градини. „ Щастливи сме, че „ Светът на Мария “ е наш сътрудник. Те са извънредно изобретателни и виновни във всичко, което вършат. Вече няколко пъти се доверяваме на тях за направата на наши корпоративни дарове по разнообразни мотиви “ – споделя Надя Синигерска – Бохорова. „ Получаваме чудесно качество, а възприятието на задоволеност е още по-голямо, тъй като знаем, че даваме опция на хора в затруднено състояние да бъдат и независими, и потребни. “

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата създава приблизително 10% от електрическата енергия в България, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на централата и в ограничения за запазване на околната среда и сигурността на труда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
`Международен

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР