В забързания свят, в който живеем, сме свикнали да намираме

...
В забързания свят, в който живеем, сме свикнали да намираме
Коментари Харесай

8 мощни натурални антибиотика

В забързания свят, в който живеем, сме привикнали да намираме елементарно решение на всеки проблем. В това число попада и лечението на разнообразни болести. При лека простуда, прибягваме до антибиотик, а при болежка в тялото използваме същия способ.

Фармацевтичните антибиотици обаче не са най-полезното решение в дълготраен проект. Малко хора знаят, че в действителност думата „ антибиотик “ в превод значи „ срещу живот. “ Болестите и бактериите са живи организми.

Антибиотиците не постоянно разграничават положителните бактерии от неприятните, което довежда до много проблеми.

Да, те са антиоксиданти, само че малко или доста са основани по неестествен път, който вреди на организма.

Антиоксидант е всяко вещество, което потиска процеса на окисляване в организма, противодейства на разрушаването на намиращите се в него хранителни субстанции и отстранява нездравословните оксиданти в живия организъм.

Но вместо да търсим това вещество в аптеката под формата на таблетки, можем да си го набавим непосредствено от природата.

Натуралните антибиотици могат да бъдат по-добрият вид за битка с дадена болест, защото имат по-малко странични резултати.

Те са основани по натурален метод, както всеки жив организъм. Това ги прави лесни за банкет и подобаващи за дълготрайна приложимост, за разлика от синтетичните антибиотици.

Вижте кои са най-ефективните естествени средства за битката с постоянно срещани заболявания и здравословни проблеми:

Натурален Антибиотик #1: Боб
 

Шушулковият зарзават е изключително потребен и леснодостъпен натурален антибиотик. Той може да бъде открит през цялата година, както в консервиран, по този начин и в сушен тип. Ако решите да прибегнете до него, ще помогнете доста за положителното положение на организма си.

В боба се съдържат фибри, които понижават равнището на холестерол. Бобът също по този начин предотвратява повишението на кръвната захар след хранене. Това го прави извънредно подобаващи за хора, страдащи от болести като диабет и хипогликемия.

Минералът молибден, който също може да бъде открит в боба, е главен съставен елемент на ензим. Той е виновен за детоксикацията на сулфити. Друг минерал, наименуван манган, взе участие в състава на ензими, отговарящи за произвеждането на силата в тялото. Магнезият пък усъвършенства кръвообращението и разрешава на кислорода да минава гладко през цялото тяло.

Натурален Антибиотик #2: Куркума и Мед
 

Повечето типове мед имат изключителни лечебни свойства, в това число и антибиотични.

Всъщност, те са едно от най-ефективните средства в битката с бактерии, които имат мощно противодействие към фармацевтичните антибиотици.

За куркумата може да се каже същото. Тя е втората съществена съставна част от рецептата за „ Златен мед. “

Тя включва 1 чаена лъжичка с прахуляк от куркума, която се прибавя към 20-40 грама мед, след което се разбърква. Това е! Едно от най-полезните естествени медикаменти може да се подготви за по-малко от минута.

Златният мед е потребен за гърлото, храносмилателната система и бъбреците.

Натурален Антибиотик #3: Боровинки
 

В своята татковина Америка, където са известни от стотици години, боровинките се употребяват във всеки хранителен режим, постановен от диетолог. Те са считани за плодовете с най-мощни антиоксидантни свойства.

Специалистите предлагат те да бъдат употребявани в недопечен тип, а не под формата на конфитюр или сироп да вземем за пример.

Също по този начин, могат да бъдат употребявани в сушен тип, което да бъде по-удобно за някои хора.

Редица проучвания потвърждават, че боровинките имат изключителни антиоксидантни свойства, могат да способстват за възстановяване на паметта, за изгаряне на мазнини от тялото и за контролиране на наднорменото тегло.

Освен всичко останало, боровинките са доста комфортни за предпазване. Могат да бъдат замразени, без това да вреди на антиоксидантите, съдържащи се в тях.

Научен опит потвърждава тази догадка посредством заледяване на боровинки на температура от -17°C за интервал от три до шест месеца. Дори след толкоз дълго време учените не откриват следи от намаление на антиоксидантния потенциал на плода.

Натурален Антибиотик #4: Чесън
 

Човечеството употребява този зарзават от незапомнени времена, което потвърждава, че макар неприятния за доста хора мирис, който той има, изгодите от приема му заличават характерния аромат. Сред рецептите, излъчени от уста на уста през другите епохи, има такива, както за хранене, по този начин и за възстановяване на здравето. Любопитен факт е, че в предишното чесънът е бил употребен за битка с чумата.

Но кои в действителност са детайлите, които придават на чесновия лук толкоз здравословен темперамент? Първо, той съдържа мощни антибиотични, антивирусни, противогъбични и противомикробни свойства. Второ, този вид луковичен зарзават пази от нездравословни бактерии и улеснява премахването им. Трето, чесънът е богат на естествени антиоксиданти, които унищожават свободните радикали и укрепват имунната система.

Освен всички тези позитивни свойства, белите скилидки на чесъна могат „ да се похвалят “ със наличието на химичното съединяване алицин, което е богато на органична сяра и е основният съставен елемент в битката с нездравословните бактерии. Алицинът се извлича посредством смачкването и нарушаването на целостта на скилидките. Именно пресовани и добавени към храната или пък към чая, те са най-полезни за организма.

Натурален Антибиотик #5: Кромид Лук
 

Като брат на чесъна, лукът има много сходни антибактериални свойства. Често употребен като естествено лекарство, той е цялостен с витамини, антиоксиданти, минерали, желязо и калий. Тези свойства се задържат след термична обработка, тъй че е потребно кромидът да се употребява и като фалшификация за ястия.

Множеството потребни съставки на лука укрепват имунната система. Някои изследвания даже допускат, че постоянната консумация на лук защищава от рак, храносмилателни и сърдечни заболявания. Високото наличие на антиоксиданта кварцетин подкрепя битката с алергии, мозъчни проблеми и липса на сила.

Натурален Антибиотик #6: Ехинацея
 

Ехинацеята е още един от естествените антибиотици в листата ни, които са с потвърдени лечебни свойства от епохи, като сведенията за използването ѝ датират още от времето на многочислените индиански племена. В предишното хората са употребявали северноамериканското растение, с цел да лекуват отворени рани, отравяне на кръвта, дифтерия и други болести, породени от бактерии.

Ехинацеята е извънредно потребна, вземайки поради обстоятелството, че лечебни свойства са открити както в стъблото, по този начин и в цветовете и в корените ѝ. Тя защищава от инфекции и укрепва имунната система, а това потвърждава за какво през днешния ден розовото на цвят лечебно растение е употребявано най-вече в битката против грипа и настинката.

Специалисти настояват, че профилактичното използване на ехинацея може да  понижи риска от ринит с 58% , а нейното използване по време на заболяване понижава два пъти продължителността му.

Американски фармацевти, представени от USA Today, декларират, че ехинацеята не единствено покачва имунитета, само че и в комбиниране с витамин С растението е способно да  понижи риска от заболяване от хрема с 86% .

Натурален Антибиотик #7: Годжи бери
 

Този блудкав на усет плод се употребява в китайската медицина към този момент повече от 2000 години. Според легендите хималайските монаси са се хранели с него още отпреди хилядолетия, като също така накисвали плодовете в топла вода, след което ги употребявали за медитация за възстановяване на здравето, тонуса и силата.

Неслучайно плодът е именуван „ тибетското знамение “. Той е нискокалоричен, не съдържа мазнини, добър източник е на фибри и има антиоксидантни свойства, които са доста ефикасни в битката с разнообразни заболявания, свалянето на килограми и подобряване на храносмилането. Може да бъде употребяван в сурово, сушено, течно и даже в прахообразно положение, а витамините и минералите, които се съдържат в него, са повода плодът да бъде охарактеризиран като суперхрана.

Плодовете на годжи бери попадат в научните проучвания и със способността си да усъвършенстват чревното и кардиологичното здраве, както и да заздравяват костната система. Те са постоянно добавяни в храната за възстановяване на енергийните равнища в организма.

Годжи берито оказва помощ и в битката с депресията и безпокойството.

Плодът е доста ефикасен и в борбата с заболявания като диабет, хипертония, заразни заболявания, простуда и грип.

Натурален Антибиотик #8: Масло от риган
 

Маслото се извлича от листата на дивия риган посредством филтрация, а антибиотичните му качества са неизброими. То убива патогенните бактерии в организма без да нанася каквато и да било щета на потребните им разновидности.

Има антивирусни и противогъбични свойства, които му разрешават сполучливо да се съпоставя с най-ефективните фармацевтични артикули. Освен това съдържа потребните за човешкия организъм фибри, желязо, витамин Е, манган, омега мастни киселини и триптофан.

Основната противомикробна съставна част на маслото от риган е карвакролът. Затова се уверете, че употребяваното от вас масло има в състава си най-малко 70% от този съставен елемент.

Как и по кое време да използваме естествените антибиотици?

Както при всички заболявания, предварителната защита е най-хубавото лекуване. Всички медикаменти, били те синтетични или естествени, са по-слаби против заболявания, които към този момент са в тялото. За това е значимо да се построи защитна преграда и естествена защита авансово.

Точно поради това естествените антибиотици са по-ефективни от фармацевтичните. Заедно със свойствата, които убиват нездравословните бактерии, естествените антибиотици съдържат доста други потребни съставки.

Редовното приемане на неестествени субстанции постоянно идва с избрани странични резултати за нашия организъм. Най-често те се показват в признаци като гадене, изнемощялост, стомашни болки и нездравословно повишение на тегло.

Фармацевтите извличат всичките антибиотични свойства и ги концентрират допустимо най-вече. Точно по тази причина антибиотикът от аптеката може да бъде по-вреден в дълготраен проект. Човешкото тяло не е привикнало с толкоз мощно съсредоточени вещества. Заедно с множеството странични резултати и реакции, присъщи на множеството синтетични субстанции, медикаментите, които пием могат да ни отслабят.

Вместо тялото ни да се пребори единствено с заболяванията, ние ги лекуваме със синтетични медикаменти.

Така то няма по какъв начин да построи имунитет и да е квалифицирано за идната болест, а тя постоянно идва.

Не й позволявайте да ви изненада.

 

Obekti.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР