В Южна Африка лекарите посочиха възрастта на най-уязвимите хора към

...
В Южна Африка лекарите посочиха възрастта на най-уязвимите хора към
Коментари Харесай

Лекарите посочиха възрастта на най-уязвимите хора към Омикрон

В Южна Африка лекарите показаха възрастта на най-уязвимите хора към новия вариант на ковид " Омикрон “. Както се оказа, това са младежи на възраст сред 20 и малко над 30 години. Те са тези, които главно постъпват в локалните лечебни заведения с диагноза Covid-19, написа съветският вестник  " Московский Комсомолец “.

При тях се развиват средно-тежки или тежки форми на болестта. Някои от тях се нуждаят от интензивни грижи, сподели Рудо Матива, началник на болничното заведение в Совето в югозападните околности на Йоханесбург.

По думите й към 65 % от приетите в болница пациенти не са имунизирани. Повечето от останалите са имунизирани единствено с първата доза.

Като цяло експертите в Южна Африка са извънредно разтревожени от скоростта на разпространяване на новия вариант " Омикрон “, написа вестник Times of Israel.

Новият вид на ковид съществено разтревожи учените и управляващите в доста страни. От боязън от този " щам-супермутант " се затварят границите и се постановат ограничавания. В същото време специалистите предизвестяват: цялостното влияние на " Омикрон “ ще се усети в тези страни, където са имунизирани по-малко хора.

Много страни към този момент преустановиха полетите от Република Южна Африка и редица други страни в района. Израел затваря границите си за две седмици. Въпреки това, съгласно последните данни, " Омикрон “ към този момент е достигнал до доста европейски страни, обобщава " Московский Комсомолец “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР