В Йерусалим са монтирани първите указателни табели за новото посолство

...
В Йерусалим са монтирани първите указателни табели за новото посолство
Коментари Харесай

В Йерусалим монтираха първите указателни табели за посолството на САЩ

В Йерусалим са инсталирани първите указателни табели за новото посолство на Съединени американски щати, което ще бъде намерено на публична гала през идната седмица, осведоми " Ройтерс ".

През декември 2017 година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че ще реалокират посолството си от Тел Авив в Йерусалим , което разгневи мюсюлманската общественост.

Работници инсталираха черно-бели знаци на няколко езика - британски, иврит и арабски, по пътищата към постройката на американското консулство в южната част на Йерусалим, която ще бъде превърната в посолство от 14 май.

" Това не е фантазия. Това е действителност. Горд съм и съм разчувствуван от монтирането на първите нови указателни табели тази заран, които са готови за посолството на Съединени американски щати ", написа в " Туитър " кметът на Йерусалим Нир Баркат.

 Снимка 355000
Източник:

Главният договарящ на палестинците Саеб Ерекат излезе със известие, в което акцентира, че това решение е освен нелегално, само че също по този начин пречи да се реализира дълготраен мир сред две суверенни и демократични страни с границите от 1967 година, Израел и Палестина да живеят в мир и сигурност.

По улиците на града служащи също по този начин закачат знамената на Съединени американски щати и Израел.

 Снимка 355002
Източник:

С признаването на Йерусалим за столица на Израел ние признаваме действителността, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео по време на аудиенция в еврейската страна през предходната седмица.

През март президентът на Гватемала Джими Моралес съобщи, че страната му ще реалокира посолството си от Тел Авив в Йерусалим на 16 май , два дни след Съединени американски щати.

 Снимка 355001
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР