В ярък контраст средният британец е харчил само £229 на

...
В ярък контраст средният британец е харчил само £229 на
Коментари Харесай

Семействата в Обединеното кралство ще похарчат над £1800 тази Коледа, тъй като разходите са се утроили през последните 30 години

В ослепителен контрастност междинният британец е харчил единствено £229 на Коледа преди 30 години – единствено три дни и половина от междинната заплата, която година. Като се вземе поради инфлацията, цената на Коледа се е повишила с 290 % за 30 години.

Анализът на MoneySuperMarket на 2000 души и кошница от 24 разноски, свързани с празничния сезон, сподели приблизително повишаване на цената, което е зашеметяващите 93 % над равнището на инфлацията.

Сред интервюираните празнични артикули бе открито, че цената на Турция се е повишила. Британците чакат да похарчат £64,60 за тазгодишната пуйка, в съпоставяне със приблизително £17,39 през 1993 година - £34,79 поправени с инфлацията - което значи, че централната част е с 46 % над равнището на инфлацията.

Препоръчително

Анализаторите на Kantar откриха, че нормално четиричленно семейство се чака да похарчи £31 за коледна вечеря тази година.

Fraser Маккевит, началник на отдела за тър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР