В Япония започна работа първият в света сателитен телевизионен сигнал

...
В Япония започна работа първият в света сателитен телевизионен сигнал
Коментари Харесай

В Япония се появи първият сателитен телевизионен канал с 8К резолюция

В Япония стартира работа първият в света сателитен ефирен сигнал с резолюция 4К и 8К.
Услугата се предлага от компанията NHK . Излъчва се ефирен сигнал с 8К резолюция и 22.2 канален тон. В телевизионната стратегия към този момент е указан първият филм, който ще се излъчва с 8К резолюция. Това е „2001: Космическа одисея“ (2001: A Space Odyssey) на Стенли Кубрик и Артър Кларк. За да може да бъде излъчен кино лентата, Warner Bros. е сканирала отначало истинските 70 милиметрови негативи на кино лентата.



Засега екраните, а още по-малко тв приемниците с сходна резолюция не са изключително публикувани. Освен това, за приемането на този сателитен сигнал са нужни характерни антена и правоприемник. И още, за прекачване на сигнала от телевизионната приставка към приемника се употребяват четири HDMI кабела. В бъдеще се планува потреблението на HDMI 2.1 интерфейса, който едвам в този момент стартира да се внедрява.



Подобни тв приемници продава японската компания Sharp. Това са устройствата Super Hi-Vision с вграден тунер за този сателитен сигнал. Цената на този тв приемник е $6600. Очаква се по време на идното ревю CES 2019 да бъдат показани доста нови модели на тв приемници с 8К резолюция на екрана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР