В Япония премина тайфунът Талим“. Най-малко един човек е загинал,

...
В Япония премина тайфунът Талим“. Най-малко един човек е загинал,
Коментари Харесай

Тайфунът Талим“ преминава над Япония

В Япония мина тайфунът „ Талим “. Най-малко един човек е умрял, а повече от 30 души са ранени.

Мощен ураган минава над Япония. Засегнати са повече от 3000 семейства. Към момента един човек е умрял, четирима са в неопределеност, а най-малко 35 са ранени. Проливните дъждове и мощният вятър доведоха до прекъсване на влакове и отменяне на над 800 полета. Това се отрази и на туризма.
Китайски екскурзиант: Такова време е ненадейно. Не съм мислил, че вятърът може да е толкоз мощен. Всичко това визира туризма в известна степен. Невъзможно е да се стигне до живописни места и други забележителности. Японски туристи: Планирахме да се върнем със аероплан на следващия ден. Заради тайфуна обаче няма да можем да го създадем. Трябваше да бъдем на работа.
Тайфунът удари през вчерашния ден западните и югозападните японски префектури. Десетки къщи останаха краткотрайно под вода поради изобилните превалявания.

Представител на службата при бедствия в Киото: Ще издадем указания за евакуация, основани на информацията, която имаме за вероятни наводнения и свлачища.
Към този миг тайфунът се намира над Японско море и се придвижва към Хокайдо - най-северния от четирите основни острова от архипелага. Скоростта на съпътстващите ветрове доближава 108 км/ч с пориви до 144 км/ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР