В утрешния ден българска делегация се очаква да замине за

...
В утрешния ден българска делегация се очаква да замине за
Коментари Харесай

Вижте кои политици ще са в делегацията ни в Киев, Генчовска липсва

В утрешния ден българска делегация се чака да замине за Украйна. Новината беше в началото оповестена от премиера Кирил Петков, а към този момент излиза наяве и кой ще взе участие във въпросното посещаване. По първична информация, делегацията ще пътува до Полша със аероплан, след което с нощни направления, най-вероятно с трен ще стигнат до Киев.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска, която е от квотата на " ИТН " (ИТН) разгласи, че няма да е част от държавното посещаване. Вместо нея, депутатът Станислав Балабанов ще съставлява Има Такъв Народ в делегацията.

От " Продължаваме промяната " депутатът Калоян Икономов ще замине за първата публична аудиенция на български представители в Киев, столицата на Украйна, разгласи той.

" Отиваме по покана на президента Зеленски ”, сподели Икономов и съобщи, че персонално той ще поддържа решение за военна помощ за украинската страна, предава Нова тв.

" Целта на визитата е да се доставят обещаните от България каски и бронежилетки ", изясни по-рано министър председателят Кирил Петков. По думите му, вярата е на място коалиционните сътрудници да се срещнат с действителната обстановка, с цел да може кабинетът да излезе с ясна позиция към възможната военна помощ за Украйна. А в това време през днешния ден следва и съдружен съвет, който би трябвало да почисти противоречивият въпрос, защото Българска социалистическа партия са изрично срещу пращането на военна помощ, до момента в който останалите партии в обединението - " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " ИТН " поддържат тази концепция.

" Логично е да се знае кои ще са другите сътрудници, с които ще посетим Украйна ", сподели пред БНР депутатът от " ИТН "  Станислав Балабанов, който ще бъде част от българската делегация в Киев.

" В една такава обстановка тези, които взимат решения, би трябвало да бъдат безапелационни в избора си. Трябва да се дават безапелационни отговори, а не до последно да се чака празниците да минат. Логично е в действителност да имаме действителна визия кои ще са другите сътрудници, тъй като по този метод България би трябвало да има ясна позиция по подобен проблем, тъй че се надявам съдружният съвет през днешния ден да бъде потребен и в него да се изчистят всички проблеми към това идно пътешестване. Цялата поддръжка и помощ за Украйна би трябвало да е и в честен, и в нравствен, и в методичен аспект. Това е задачата на едно такова посещаване, по тази причина управляващите би трябвало да са оптимално обединени, а не да се разделяме на обединения, на опозиции, всеки " да търси под вола теле ", в противен случай би трябвало да сме единни ".

" Моето предпочитание не е да вървя в Украйна да се фотографирам с който и да е било ", добави депутатът от Има Такъв Народ. " Искам да видя от близко по какъв начин наподобява войната и какъв брой страшна е тя, да добия лична визия. Искам да видя общата картина ".

Междувременно през днешния ден ръководещата коалиция се събира на извънреден съдружен съвет.

Лидерите на партиите би трябвало да решат спорния въпрос ще изпрати ли България оръжие към Украйна и какви биха били стъпките на властта.

От „ Демократична България ” и „ ИТН ” са „ за ” военна помощ за Украйна, а от БСП – твърдо срещу.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР