В условията на социална изолация заради коронавирус COVID-19 много от

...
В условията на социална изолация заради коронавирус COVID-19 много от
Коментари Харесай

Как да съживите косата вкъщи без фризьор

В изискванията на обществена изолираност поради ковид COVID-19 доста от естествените ни действия са лимитирани, даже визитата при коафьор. Косата ни обаче все в миналото ще стартира да се изтощава, тъй като ще се нуждае от подкастряне. Лекото подкастряне е един от най-хубавите способи да съживим косата си и да ѝ върнем жизнеността. Това не значи обаче, че не можем да я ревитализираме и без помощта на коафьор. Ето по какъв начин.

Подхранващи масла

Сухите краища, които се нуждаят от подстрижка, с цел да живнат, могат да бъдат подхранени и хидратирани благодарение на мощните етерични масла, придаващи здрав тип на косъма. Сред тях са:

Кокосово масло;
Бадемово масло;
Масло от жожоба;
Масло от царевица;
Рициново масло.
Използвайте подобаващи за вашата коса артикули

За да поддържате косата си здрава и с витален тип е доста значимо да я третирате с подобаващите за косъма ви артикули. Само по този начин можете да отложите оптимално потребността от подкастряне.

Използвайте бира вместо еликсир

Бирената квас има доста мощни подхранващи свойства. Тя прави косата гладка, блестяща и подхранена от корена до върха. Заменете балсама си с бира и изплаквайте косата с нея.

Правете маски с кокосово масло

Кокосовото масло има хидратиращи и подхранващи свойства за косата. Правете маски с него най-малко два пъти седмично. Тук можете да видите някои страхотни предписания за маски за коса с кокосово масло.

Нанасяйте желатин върху косата

За да отложите оптимално потребността от посещаване при коафьор, подхранвайте и с желатин. Косъмът се нуждае от него, тъй като е източник на протеини, каращи косата да сияе, да е жилава и доста мощна.

Направете си маска с желатин:

1. Смесете 1 супена лъжица желатин с 1 чаша топла вода.

2. Оставете да се охлади за десетина минути, до момента в който се желира.

3. Добавете 1 чаена лъжица оцет и 6 капки жасминово масло, лавандула, розмарин или чаено дърво.

4. Нанесете сместа върху косата. Изчакайте да подейства 30 минути преди да измиете.

Използвайте маски, основани на майонеза и яйца

Колкото по-дълбоко подхранвате косата с протеини и биотин, толкоз по-нататък ще ви се наложи да подстригвате косата при коафьор, с цел да я съживите. В майонезата и яйцата се съдържат необикновено значими и потребни за косата субстанции.

Ето една примерна рецепта за маска с тези съставки:

1. Смесете 2 супени лъжици майонеза с 1 разрушено яйце.

2. Нанесете върху косата, като наблегнете на краищата.

3. Масажирайте нежно с пръсти, с цел да доближи маската до цялата повърхнина на косъма и скалпа.

4. Измийте и изплакнете добре.

Прилагайте паста от авокадо

Авокадото също е доста богато на протеини, мазнини и омега-3. В него се съдържат още витамин А и Е, които са от огромно значение за косата, минерали, които я заздравяват и поправят уврежданията в нея.

Просто пасирайте едно авокадо на паста и го втрийте в косата вместо маска. Изчакайте 20 минути преди да измиете и изплакнете косата. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР