В условията на създалата се криза на доверие в здравната

...
В условията на създалата се криза на доверие в здравната
Коментари Харесай

БЛС подкрепя протестите на Сдружението на общинските болници

В изискванията на създалата се рецесия на доверие в здравната система, Българският лекарски съюз (БЛС) поддържа протестните дейности на Сдружението на общинските лечебни заведения, проведени на 15 януари, се показва в публикувана позиция от Лекарския съюз.

"БЛС напомня своята кардинална и поредна позиция, а точно, че "здравето е капитала на една нация, съществена полезност и приоритет, част от националната сигурност на всяка страна ", се споделя в нея. Посочва се още, че е сериозно положението на минимум 12 от общинските лечебни заведения в страната, които са пред банкрут, като се прибавя, че в най-тежко състояние са лечебните заведения в Свищов, Белоградчик, Омуртаг, Тутракан, Петрич, Чирпан, Ловеч и Гоце Делчев.

"Ако страната не предприеме незабавни ограничения за застраховане активността на общинските лечебни заведения, рискуваме системата просто да спре да работи - контингента от пациенти ще би трябвало да се пренасочи към регионални и академични лечебни заведения, които заради лимитиране на активността им, няма да могат да отговорят на потребностите на жителите ".

"В изискванията на тази здравна злополука, УС на БЛС застава зад справедливите протестни дейности на сътрудниците и моли за светкавична реакция на страната по отношение на финансовото стабилизиране на общинското опазване на здравето ", се споделя още в позицията на съюза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР